Politie Groningen

Zondag 19 juli 2009

Provincie Groningen, 19-07-2009

Vlagtwedde: vernielingen aan auto

Op Zanddijk in Vlagtwedde heeft de politie een 37-jarige man uit Hoorn aangehouden. De verdachte had onder invloed van alcohol twee autoruiten vernield. Nadat aangifte was gedaan werd de verdachte aangehouden en ingesloten in de cel.

Groningen: verdachte aangehouden voor bromfiets diefstal

Op het Damsterdiep in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 17-jarige jongen ui Groningen aangehouden. Bij controle bleek dat de jongen op een bromfiets reed waarvan hij geen papieren kon tonen. Na controle van de gegeven bleek de bromfiets van diefstal afkomstig. De verdachte werd voor onderzoek meegenomen naar het bureau. De bromfiets is in beslag genomen.

Groningen: lastige klant

De politie heeft zaterdagochtend een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man viel het personeel van een winkel aan de Oosterstraat lastig. Tevens vernielde hij een stelling met zonnebrillen. Bij aanhouding bleek de man onder invloed te zijn. Hij werd eerst ter ontnuchtering ingesloten en zal later worden gehoord voor de vernielingen.

Groningen: mishandeling

Op de Grote Markt werd zaterdagnacht een 19-jarige man uit Bedum mishandeld door een drietal mannen, 21, 22 en 26 jaar uit Groningen mishandeld. De mannen kregen in een café aan de Grote Markt ruzie met elkaar. Hierdoor liep het uit op een stevige vechtpartij. Het slachtoffer liep daarbij een hersenschudding op. De drie verdachten werden aangehouden voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt het gebeuren.

Groningen: drugsdealers aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op de Zaagmuldersweg drie mannen uit Rotterdam, 19, 20 en 30 jaar oud, aangehouden in verband met dealen. Op basis van een melding werd onderzoek gedaan en troffen de agenten de drie mannen in een auto aan. Bij controle bleek dat in de auto een zakje met cocaïne en heroïne werd aangetroffen. Tevens vond de politie een autoradio die mogelijk van diefstal afkomstig is. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Hogezand: ernstig mishandeld

Op de Burg.Jonkerenstraat trof de politie zaterdagnacht een 26-jarige man uit Kropswolde aan. De man lag langs de weg met ernstige hoofdwonden. Hiervoor werd de man overgebracht naar het ziekenhuis met gebarsten wenkbrauw, gebroken neus en gat in zijn hoofd. Het slachtoffer verklaarde dat hij door een drietal mannen werd beroofd. De drie sloegen het slachtoffer meerdere malen met een stuk hout. De portemonnee van het slachtoffer werd weggenomen. Niet bekend is wat de inhoud is. Het slachtoffer moet nog worden gehoord en de politie doet nader onderzoek.

Delfzijl: lastige klant

De politie heeft zaterdagnacht in een café aan de Oude Schans twee jeugdige verdachten aangehouden. Beide heren waren betrokken bij een vechtpartij in het café, waarbij bovendien vernielingen werden gepleegd. De beide jongens 17 en 16 jaar oud, werden door het personeel overgedragen aan de agenten. Bij de aanhouding verzette de 16-jarige verdachte zich hevig en begon de agenten ernstig te beledigen. De verdachten werd meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie doet onderzoek naar het gebeuren.

Groningen: diverse alcohol controles

Op diverse plaatsen in de provincie zijn alcoholcontroles gehouden. Dit leidde tot meerdere processen verbaal oa.


*Een 25-jarige inwoner van Grootegast werd op de Westersingel in Groningen aangehouden, Bij een blaastest bleek de man 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. *Op de Kerkweg in Leek werd een 17 jarige jongen uit Zevenhuizen aangehouden. Hij bleek geen helm te dragen op zijn bromfiets. Na een blaastest werd bovendien alcoholgebruik vastgesteld. Na controle bleek hij 1.6 promille te hebben. *Op de Afwateringskanaal in Farmsum werd een 25-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Hij bleek na controle 1.2 promille in zijn bloed te hebben. Bovendien was zijn rijbewijs vanwege eerdere alcohol aanhouding ingetrokken. *Op het Julianapark in Veendam werd een 24-jarige man uit Wildervank gecontroleerd. Ook hij bleek teveel gedronken te hebben en een blaastest wees uit dat hij 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen oa in verband met een eerdere alcohol overtreding.