Politie Zeeland


---


O-2501-2009 Rijbewijs ingevorderd om snelheid


Een 22-jarige inwoner van de gemeente Tholen is zaterdagavond rond 22.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt.
De man reed met een snelheid van (gecorrigeerd) 166 kilometer per uur over de Philipsdam. Aangezien daar maar een snelheid van maximaal 100 is toegestaan kon de Tholenaar zijn rijbewijs inleveren bij agenten die hem zagen rijden.


Z-2502-2009 Teveel gedronken


Een 45-jarige man uit Hulst zag vannacht omstreeks 01.21 uur zijn vakantie met de auto in rook opgaan.
De man reed over de Gentsevaart in Kapellebrug toen hij gecontroleerd werd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij 4 keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren.


W-2503-2009 Vier aanhoudingen wegens graffitispuiten


Omstreeks 01.22 uur vannacht zijn vier jongeren aangehouden wegens het spuiten van graffiti.
Een getuige zag de jongens staan voor een winkel bij winkelcentrum Papegaaienburg in Vlissingen. Hij zag dat er graffiti gespoten werd op een rolluik van de winkel. Hij heeft direct de politie gebeld. Agenten waren snel ter plaatse en troffen inderdaad een 'tag' aan op het rolluik. De verf was nog nat. De vier jongens hadden een brommer bij zich en in de buddyseat van de brommer vonden de agenten een spuitbus. De jongens zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar hebben zij de nacht doorgebracht en zojuist zijn ze in vrijheid gesteld. Twee jongens hebben de vernieling bekend. Zij zijn bereid de schade te vergoeden. Dankzij een zeer attente getuige had de Zeeuwse politie een ronde zaak. Tegen de 'kunstenaars' wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongens zijn allemaal afkomstig uit Vlissingen en zijn 16 en 18 jaar oud.


O-2504-2009 Drank en verkeer gaan niet samen


Dat ontdekte ook een 28-jarige beginnend bestuurder op de Drieweg in Heinkenszand.
Agenten van de Zeeuwse politie reden over de Drieweg in Heinkenszand toen zij, half in de berm, half op de weg een auto zagen staan. De verlichting van de auto was gedoofd, dus hij stond daar zeer gevaarlijk. De agenten troffen in de auto de 28-jarige man aan. De auto zat muurvast in de berm. Eén van de veld was kapot, omdat de man een stoeprand had geraakt. De agenten hebben de automobilist laten blazen. Het bleek dat de man zes keer teveel had gedronken. De auto is weggesleept en de man kon zijn rijbewijs inleveren.


W-2505-2009 Onder invloed


Op de Westkapelseweg in Zoutelande heeft de Zeeuwse politie vannacht rond 04.55 uur het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige Vlissingse bromfietser.
De man had vier keer teveel gedronken en reed, ondanks dat, toch op zijn brommer.