Politie Zeeland


---


W-2509-2009 Dronken verdachten aangehouden


De Zeeuwse politie heeft gisteravond en vannacht twee mannen aangehouden omdat zij overlast veroorzaakten doordat ze dronken waren.
Omstreeks 22.15 uur zaterdagavond troffen agenten van de Zeeuwse politie op het Meiveldpad in Middelburg een zeer dronken man aan. Zij hebben hem direct overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij een nachtje zijn roes heeft mogen uitslapen. De man van 42 uit Middelburg is inmiddels weer huiswaarts gekeerd. (Een bekeuring rijker...)
Omstreeks 04.00 uur vannacht hebben agenten van de Zeeuwse politie een 21-jarige VLissinger aangehouden.
Deze man was erg lastig tegen klanten in een café aan de Beddewijkstraat in Middelburg. Om die reden werd hij het café uitgezet. Eenmaal buiten begon hij zich vervelend te gedragen tegen een portier en viel de man op een gegeven moment zelfs aan. De politie kwam ter plekke en heeft de man meegenomen naar het bureau. Daar werd hij in een ophoudkamer geplaatst. Hij gebruikte deze ruimte om diverse keren zijn behoefte te doen. Toen de man omstreeks 13.00 uur weer in vrijheid werd gesteld is de cel gereinigd. De kosten hiervan (weekendtarief, dus duur) worden verhaald op de Vlissinger.

Aanvulling op bericht O-2496-2009 Inbreker aangehouden
Zaterdagmorgen omstreeks 09.00 uur werd door een bewoner van de Hurgronjestraat in Heinkenszand ontdekt dat er iemand onbevoegd in zijn schuur was geweest. Deze persoon had een flesje bier gedronken en had daar wat spulletjes achtergelaten die bij de eerder gemelde inbraak in de Dorpsstraat waren weggenomen.
Ook werd een vernieling gemeld in een winkel in de Dorpsstraat in Heinkenszand. De eigenaar opende om 08.30 uur op zaterdagmorgen zijn winkel en ontdekte dat er waterschade was ontstaan aan diverse goederen. Vermoedelijk heeft de inbreker die is aangehouden en kraan opengedraaid in het pand waar hij heeft ingebroken. Hierdoor is water via de plafondplaten naar beneden gesijpeld. De schade in de winkel bedraagt enkele honderden euro's.

O-2510-2009 Planten uitgetrokken in St. Philipsland
Vanmorgen is, door diverse bewoners van de Oostdijk en de Mastgatstraat in St. Philipsland, ontdekt dat er vele planten uit hun tuinen gehaald waren.
Kennelijk vond iemand het nodig die planten over de weg te gooien. De meeste planten zijn door de bewoners alweer teruggeplaatst. Wie dit gedaan heeft is nog niet bekend.