Internationale Vierdaagse Nijmegen


Traditie en spektakel tijdens Vlaggenparade

Het officiële defilé, Hollandse hits en dansende kliko's

Tussen de 350 en 400 muzikanten verdeeld over acht korpsen, maken van de Vlaggenparade zondagavond 19 juli in het Nijmeegse McDos Goffertstadion weer een vrolijk en spetterend spektakel. Speciale gasten zijn musicalster Mariska van der Kolk en rocker uit de oude doos Peter Koelewijn.
De anderhalf uur durende show, met de Koninklijke Marinierskapel op een speciaal geconstrueerd podium op de Hazenkamptribune in een hoofdrol, gaat om klokslag 21.00 uur van start met een daverend kanonslag, gevolgd door het traditionele hijsen van de vlaggen.

Officieel

Het officiële openingswoord komt van marsleider Johan Willemstein, waarna het Vierdaagselied ingezet zal worden. Vervolgens passeren, in de regie van Jasper Korvink en Ton van Roozendaal, typische Nijmeegse taferelen de revue, waaronder de Vierdaagsefeesten, een hilarisch ballet van de Dar met dansende kliko's en natuurlijk de start van de Vierdaagse.
De Vlaggenparade is de officiële openingsceremonie van de 93ste Vierdaagse, maar ook van de 40ste Vierdaagsefeesten in Nijmegen.

Samen defileren

Gijs Holterman, hoofd van de VIM (Vlaggenparade, Intocht & Muziek) is opgetogen over de editie van 2009 die traditie koppelt aan eigentijdse elementen. "Nieuw dit jaar is dat alle deelnemende korpsen door elkaar gemixt worden en de verschillende instrumenten - trompetten, trombones, slagwerken - bij elkaar worden gebracht. Vanzelfsprekend ontbreekt het Wilhelmus niet en zullen militairen en burgers gezamenlijk defileren."

De altijd goedlachse Mariska van der Kolk, bekend uit de musicals Beauty and the Beast en Ciske de Rat, zal een keur aan Hollandse hits zingen. En rocker Peter Koelewijn weet na een halve eeuw nog steeds zijn evergreen ´Kom van dat dak af ´ te zingen alsof het de eerste keer was, vol vuur en passie.

Kaartverkoop

Kaarten voor de Vlaggenparade kosten EUR 11,- per persoon. Kaarten voor de Intocht op vrijdag 24 juli aan de Oranjesingel kosten EUR 14,
-per persoon. Beide zijn verkrijgbaar bij het Nijmeegs Uitburo/VVV Keizer Karelplein 32h, 6511 NH Nijmegen (in de Stadsschouwburg). De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Bellen kan ook: 0900-1122344 (45 cpm) ma-vr 09.30 uur tot 17.30 uur, za 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie: www.uitburo.nl/nijmegen