BNN

Credits: Fleur Koning

PERSBERICHT

Hilversum, 13 juli 2009

EDDY OP DE HIGH TEA IN LONDEN
NU WE ER TOCH ZIJN OP VAKANTIE NAAR ENGELAND

Luidruchtige pubs, prinsheerlijke high tea en vrolijke, rode dubbeldekkers. Eddy Zoëy en zijn crew testen de gastvrijheid van de Engelsen in een nieuwe serie Nu We Er Toch Zijn Op Vakantie. Na de ervaringen met lange blondines en hete sauna's, vorig jaar in Zweden, lijkt het een koud kunstje voor de mannen om hier een warm mandje en eieren met spek te scoren. Maar zijn de Britten wel zo gastvrij? De avonturen van Eddy en zijn team zijn vanaf zondag 19 juli van 22.05 uur tot 22.35 uur zeven afleveringen lang te zien bij BNN op 3. Op nuweertochzijn.bnn.nl kun je een typisch Britse e-card versturen. Pintje pakken? Towerbridgen? Vraag het met een kaartje.

In de eerste aflevering reist Eddy met zijn cameraman en geluidstechnicus vol goede moed af naar Londen. Het drietal gaat van deur tot deur voor een lekkere pul bier, maar treft vooral stijve harken die helemaal geen zin hebben in Hollandse gezelligheid. De ene na de andere deur wordt dicht gesmeten en er moeten een heleboel nee's worden geïncasseerd. Gaat de Britse hoofdstad echt de geschiedenisboeken in als de meest onvriendelijke plek van Europa of blijft de diep zwarte plakkaat toch nog achterwege?

In aflevering twee wordt het platteland van Wales door Eddy aan een gastvrijheidtest onderworpen. Na de Londense botheid hoopt het team in Swansea op een glimlach en goeie pint Lager, maar niets is minder waar. De buitenhuisjes zitten vol met dezelfde stugge Londenaren. Next stop Oxford is dan ook een verademing: vriendelijke bewoners, blije Japanse toeristen en prachtige historische gebouwen. De mannen kunnen hun geluk niet op en vallen met de knalgele Defender Jeep flink op tussen alle Jaguars en Rolls Royces. 'You'd like a beer? Off course, come in! Cheers!'