Gemeente Asten zwembad Suriname

Mooi bedrag opgehaald voor zwembad Suriname

Op 19 juli vond bij zwembad De Schop een sponsorloop plaats voor de realisatie van zwemlessen in een zwembad in het district Meerzorg in Suriname. Het was een gezellige middag en er is een mooi bedrag opgehaald voor het zwembad.

De opkomst tijdens de sponsorloop was lager dan de organisatie verwachtte. Toch is er in totaal EUR 455,- opgehaald voor het zwembad in Suriname. Er heerste een goede sfeer in en om het tot tropisch zwemparadijs omgebouwde zwembad De Schop.

Sponsoractie

De sponsoractie voor het zwembad in het district Meerzorg is opgezet door de werkgroep Zwembad Meerzorg Suriname, in samenwerking met sportcomplex De Schop en de gemeente Asten. Van 3 t/m 19 juli haalden basisschoolkinderen geld op voor de sponsorloop. Zodat ook kinderen in Suriname professioneel zwemonderwijs krijgen. Op 19 juli werd de actie afgesloten met een sponsorloop en diverse activiteiten met een Surinaamse tintje bij zwembad De Schop. Wethouder Jac Huijsmans gaf het startsein voor de lopende kinderen en stempelde kaarten van de deelnemers bij de stempelpost.

Opbrengst

In totaal liepen iets meer dan twintig kinderen van groep 3 t/m 8 van de Astense basisscholen mee. Aan het eind van de dag heeft Stanley Menzo een symbolische cheque overhandigd aan de familie van de eigenaar van het zwembad in Suriname. Het grootste deel van de opbrengst kwam van de deelnemende kinderen. Daarnaast kwamen er bijdragen van gebruikers van het zwembad en bezoekers van de sponsorloop. Ook zijn de opbrengst van de Surinaamse hapjes- en drankjeskraam en de buikdansworkshops op 19 juli meegenomen in het bedrag.