Mojo Concerts


Kindred Spirits Ensemble: Wiboud Burkens (piano, keyboard, Moog en bandleider), Udo Demant (drums, percussie), Mete Erker (basklarinet, tenorsax), Dirk Beets (trompet, fluegelhorn en french horn), Han Litz (dwarsfluit), Eric van Westen (contrabas) aangevuld met drie zangers / zangeressen en zestien strijkers.

Arrangementen: Kees Heus, Wiboud Burkens en Han Litz met medewerking van Carl Craig (Detroit) en Theo Parrish (Detroit). Kuduro Especial

Begonnen in Angola, tot wasdom gekomen in de voorsteden van Lissabon en nu in volle vaart voorwaarts naar de clubs van het koude Noorden: Kuduro. Eerder dit jaar groeide al de bekendste exponent, Buraka Som Sistema, uit tot een sensatie op cd en in het live circuit. 5 days off presenteert met Kuduro Especial op zondag 19 juli een drieluik dat op heel diverse wijze recht doet aan deze vorm van elektronische muziek, waarbij traditionele, soms tribale muziek een stuiterend huwelijk aangaat met de elektronica uit het mp3-tijdperk.

Batida
Groep uit Lissabon, begonnen door Fazuma, die ook de maker is van de documentaire E Dreda Ser Angolano, die vanavond vertoond wordt. Met dj's, een vj en mc's doet Batida recht aan hun liefde voor urban roots en Afro inspired music, zoals Kuduro, Kwaito, Baile Funk, Afro Beat en Zouk. Het Batida album 'Dance Mwangolé', is een mix van hedendaagse beats en elektronica, vermengd met verborgen parels uit de Angolese muziekgeschiedenis in de jaren zeventig.

Daniel Haaksman feat. Deize Tigrona
Het Kuduro verhaal loopt analoog aan dat van de Baile Funk, de Braziliaanse muziekstroming die dit decennium de sloppenwijken van Rio de Janeiro domineert. Ook die mix van traditie en modernisme begint langzaam maar zeker door te dringen tot het Europese vasteland. Daniel Haaksman, afkomstig uit Berlijn en opperhoofd van Man Recordings, is enkele jaren geleden begonnen aan zijn missie om deze energieke mix te introduceren bij een groter publiek in Europa. Zijn doel: het publiek doen bewegen. De talentvolle Braziliaanse zangeres Deize Tigrona komt hem daarbij een handje helpen. Tigrona is afkomstig uit de buurt São Conrado in Rio de Janeiro en was schoonmaakster, totdat haar muzikale carrière een vlucht nam. Haar song Injeção vormde de basis voor het nummer Bucky Done Gun van M.I.A., met wie ze ook optrad. In haar songs bezingt Tigrona sex en vrouwen op een manier die voor velen als ongehoord geldt.

Zondag 19 juli
Melkweg Oude Zaal - Amsterdam
Entree: ¤18 (exclusief lidmaatschap)
Aanvang: 22.00 uur