Gemeente Asten basisschoolkinderen bij De Schop

19 juli: sponsorloop basisschoolkinderen bij De Schop

Op zondag 19 juli vindt bij zwembad De Schop een sponsorloop plaats om bij te dragen aan de realisatie van zwemactiviteiten in de plaats Meerzorg in Suriname. Er zijn ook nog vele andere activiteiten zoals workshops buikdansen en panna en onder andere oud-voetballer Stanley Menzo is aanwezig!

Zondag 19 juli: feestelijke activiteiten en beroemdheden bij De Schop

Op 19 juli is het dan zover: Astense basisschoolkinderen lopen bij zwembad De Schop rondjes om geld op te halen voor de realisatie van zwemlessen in een zwembad in het district Meerzorg in Suriname. Het wordt een feestelijke middag, met beroemde Surinaamse voetballers (o.a. Stanley Menzo) en leuke activiteiten zoals pannavoetbal en buikdansen. Komt u ook?

De sponsoractie voor het zwembad in het district Meerzorg is opgezet door de werkgroep Zwembad Meerzorg Suriname, in samenwerking met sportcomplex De Schop en de gemeente Asten. Van 3 t/m 19 juli halen basisschoolkinderen geld op voor de sponsorloop. Zodat ook kinderen in Suriname professioneel zwemonderwijs krijgen.

Sponsorloop

Op 19 juli om 13.00 uur vindt de feestelijke opening van de sponsorloop plaats. De verschillende groepen van de basisscholen zijn per uur ingedeeld: om 13.15 uur starten de kinderen van groep 3 en 4, om 14.00 uur groep 5 en 6 en om 15.00 uur groep 7 en 8. Nadat ze gelopen hebben, mogen de deelnemende kinderen een uur zwemmen in het tot tropisch zwemparadijs omgebouwde zwembad De Schop. Om 16.30 uur vindt de feestelijke bekendmaking van de opbrengst van de actie plaats.

Extra activiteiten op 19 juli

Ook voor degenen die niet meedoen met de sponsorloop is er een spetterend programma. Zo kunnen de bezoekers een praatje maken of voetballen met beroemde Surinaamse oud-voetballers (die nu trainer zijn) zoals Stanley Menzo (namens de Suriprofs), en Sigi Lens en Paul Nortan (namens Pro Child) die de actie ondersteunen. De Surinaamse DJ Carlito zorgt voor gezellige muziek en u kunt heerlijke Surinaamse hapjes proeven. Verder zijn er demonstraties en workshops pannavoetbal en buikdansen. Alle jeugd van Asten en omgeving is van harte welkom om mee te doen.

Workshop buikdansen

Dames van jong tot oud kunnen van 14.30-15.30 uur voor slechts EUR 3,00 deelnemen aan een buikdansworkshop, gegeven door de in Asten woonachtige Cherida, en haar leerlingen (graag van tevoren aanmelden via 06-54911390). De opbrengst hiervan gaat ook naar het zwembadproject in Suriname.

Iets doneren of meer weten?

Tot 19 juli gaan de basisschoolkinderen langs bij familie, kennissen en buren om een mooi sponsorbedrag bijeen te brengen. Vindt u het ook belangrijk dat kinderen in Suriname leren zwemmen en zijn de kinderen niet bij u aan huis geweest en wilt u toch iets doneren? Breng dan uw bijdrage tijdens de sponsormiddag naar de donatiebus in De Schop. Of neem contact op met Tine Martens: tinemartens@mail.com of Harrie Verstijnen: harrieverstijnen@hotmail.com, tel. 06-30139454, of bel Jeanne Martens-Verstijnen, tel. 0493-693513. Kinderen van buiten Asten die willen sponsoren zijn ook van harte welkom om te komen lopen en zwemmen.

Informatie voor deelnemers

Het is de bedoeling dat kinderen die meedoen zich voor hun starttijd bij de kassa van De Schop aan de Lienderweg 66 in Asten melden. Daar leveren ze hun sponsorkaart en het ingezamelde sponsorgeld in. In ruil daarvoor krijgen ze een stempelkaart die toegang geeft tot het speelveldje achter De Schop waar het parcours is uitgezet. Het parcours van de sponsorloop is 350 meter lang. De kinderen van groep 3 en 4 lopen drie rondjes, groep 5 en 6 lopen vijf rondjes en groep 7 en 8 lopen zeven rondjes.

Sluiting De Schop

Zwembad De Schop gaat van 25 juli 2009 tot eind februari 2010 dicht voor een verbouwing. In die tijd is er vervangend zwemwater geregeld bij Prinsenmeer in Ommel. Om het zwemseizoen in De Schop op een leuke manier af te sluiten, organiseert het zwembad van 19 t/m 25 juli 2009 (week 30) een tropische week. Die begint met de sponsormiddag voor het zwembad in Suriname.

Ontstaan van het idee

In de plaats Meerzorg in Suriname hebben inwoners het initiatief genomen om zwemles te geven in hun eigen privézwembad, omdat zwemonderwijs belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en er regelmatig onveilige situaties ontstaan als kinderen met bootjes de rivier oversteken van Meerzorg naar Paramaribo. Nu is er nog behoefte aan goed lesmateriaal zoals kurkjes en plankjes om les te geven, lijnen om het zwembad mee af te zetten, trappen, een oefenbad en een wateropslag. Hiervoor is geld nodig. Toen de initiatiefnemers vernamen dat De Schop gaat renoveren, vroegen ze de medewerkers van het zwembad of ze eventueel overblijvende hulpmiddelen mochten hebben. Daarop is het initiatief ontstaan om de sponsorloop te organiseren om hen goede, nieuwe spullen te geven.

Wat is pannavoetbal?

Bij pannavoetbal spelen teams van twee of vier spelers op een klein veldje met kleine goals tegen elkaar. Ze proberen de bal bij de tegenstander tussen de benen door te spelen, dit heet een panna.

Programma op 19 juli:

13.00 uur Feestelijke opening

13.15 uur Start sponsorloop voor de kinderen van groep 3 en 4

14.00 uur Start sponsorloop voor de kinderen van groep 5 en 6

15.00 uur Start sponsorloop voor de kinderen van groep 7 en 8

16.30 uur Feestelijke bekendmaking van de opbrengst van de actie

17.00 uur Afsluiting van de sponsordag

Planning extra programmaonderdelen:

13.45 uur Pannavoetbaldemonstratie

14.15 uur Buikdansdemonstratie

14.30 uur Buikdansworkshop

14.45 uur Pannavoetbaldemonstratie

15.30 uur Pannavoetbaldemonstratie

15.45 uur Buikdansdemonstratie

16.00 uur Pannavoetbaldemonstratie