Skatebond Nederland


Sjoerd Huisman: "Nog nooit in zo'n grote finale gestaan"


"Nog nooit in zo'n grote finale gestaan tussen allemaal wereld- en Europees kampioenen. Het geeft een lekker gevoel om zo mee te kunnen doen. Goed vooruitzicht voor het EK!" Sjoerd Huisman steekt zijn vreugde over de vierde plek op de 1000 meter op de Wereldspelen in Chinees Taipei niet onder stoelen of banken.


Huisman: "Ik heb vaak dit soort finales gezien, en die zijn altijd lastig, want rijders gaan tot het uiterste. De baan was heel erg lastig vanwege vreemde bochten en geen stukje dat vlak was, alleen maar hobbels. Ik werd voor de laatste bocht nog opgehouden door een Taipei-man, anders had er misschien nog meer in gezeten. Kwam nu wel met veel snelheid het laatste rechte stuk op, maar anders had ik wellicht nog meer snelheid gehad. Het scheelde nu een tiende voor plek 2 en 3."
Op www.twitter.com/sjoerdhuisman staat een finishfoto van de betreffende finale. Winnaar werd de Colombiaanse wereldrecordhouder op de 300 meter Pedro Causil, tweede Fransman Alexis Contin en derde Italiaan Claudio Naselli. Toppers die in de halve finales strandden waren onder meer de heersend wereldkampioen op de 1000 meter op de piste, de Colombiaan Jorge Cifuentes, de 500-meterwereldkampioen Andres Muñoz (Colombia), de 300-meterwereldkampioen Kalon Dobbin (Nieuw-Zeeland) en de Fransen Yann Guyader en Nicolas Pelloquin.


"Prachtig resultaat. Hij was minder dan 0,1 seconde van een medaille, dus we gaan de goede kant op," aldus bondscoach Desly Hill. "Dit brengt hem vertrouwen voor het komend EK. Hij kreeg respect van de andere jongens. Het is altijd mooi als je een aantal van de beste skeelers ter wereld verslaat en je kwalificeert voor een finale met de zes besten."


Vandaag op de laatste afstand, de 500 meter, werden zowel Huisman als Elma de Vries en Bianca Roosenboom uitgeschakeld in de kwart finales. Hill: "Elma was dichtbij de halve finales op de 500 en de 1000, ze reed erg goed op een type baan als deze. Bianca had wat problemen, maar die hadden waarschijnlijk ook te maken met de gekneusde rib die ze heeft overgehouden aan een valpartij. We hebben weer veel geleerd. Nu is het een kwestie van herstellen en zorgen dat we 100 procent zijn op het EK."


Uitslagen:


http://results.worldgames2009.tw/en/Comp.mvc/DetailedSchedule/RS/19-07-2009


http://results.worldgames2009.tw/en/Comp.mvc/DetailedSchedule/RS/18-07-2009


http://results.worldgames2009.tw/en/Comp.mvc/DetailedSchedule/RS/17-07-2009


Homepage Wereldspelen: http://www.worldgames2009.tw/wg2009/eng/index.php. Voor de uitslagen van het skeeleren: klik op 'Schedule' in de linker kolom, ga naar roller sports speed en klik op de datum.




Skatebond Nederland