CineMec warmt Nederland op voor Arena concerten U2

08/07/2009 11:05

CineMec

De spectaculaire 3D concertfilm U2 3D is terug in bioscoop CineMec in Ede. Met het oog op de huidige 360-Degrees tour waarmee U2 op 20 en 21 juli in de Amsterdam Arena staat, kan de 3D registratie van de Vertigo-tour als de ultieme opwarmer gezien worden. U2 3D is t/m 19 juli tien keer te zien in Nederlands grootste digitale 3D cinema: CineMec XL.

U2 3D is opgenomen in Zuid-Amerika tijdens U2's Vertigo Tour. De 3D concertfilm bouwt voort op het streven van de Ierse band met technologische hulpmiddelen alle zintuigen te prikkelen. Regisseur Catherine Owens: "Bono zocht met U2 3D naar een magische ervaring. Hij wilde de extase die een U2 concert oproept naar een nog hoger plan brengen." En dat is prima gelukt. Door de derde dimensie kruip je als het ware bij Bono op schoot. Bij het nummer Sunday Bloody Sunday lijkt hij zelfs een persoonlijke aubade aan je te brengen.

U2 3D zet met deze digitale 3D beelden en de Surround Sound een nieuwe standaard voor 3D producties en voor concertfilms, en hoort daarom helemaal thuis in CineMec XL.

Zaterdag 27 juni j.l. opende CineMec XL haar deuren. De 1030 stoelen, het 160 m2 filmdoek, het nieuwste digitale geluidssysteem (14.000 Watt) en de digitale projectoren maken CineMec XL de grootste digitale 3D cinema van Nederland en daarmee een nieuwe landelijke attractie. De feestelijke opening werd 's avonds afgesloten met het concert U2 3D, waarbij de zaal was uitverkocht en de bezoekers vol enthousiasme aankondigden nog een keer terug te komen voor deze sensatie.

Achtergrond en feiten CineMec

In 1999 startte directeur/eigenaar Gerben Kuipers met een uniek project voor Nederland. Hij bouwde een bioscoop in een geluidswal en gaf die ruimte daarmee een duurzame dubbele functie. Cinemec bestaat nu uit 9 zalen waarvan de CineMec XL zaal 1030 stoelen heeft, en de overige zalen een totaalcapaciteit hebben van 1378 stoelen.

De rode blokken langs de A-12 aan de zuidas van Ede steken opvallend uit de groene wal. Met een bezoekersaantal van 423.000 per jaar staat CineMec als negende op de ranglijst van de best bezochte bioscoopsteden in Nederland. En tot en met april dit jaar steeg het bezoekersaantal zelfs met 8% ten opzichte van vorig jaar.

De officiële sites van U2 en de film: www.U2.com, www.U23Dmovie.com

Recensie NY Times: http://movies.nytimes.com/2008/01/23/movies/23band.html?ref=movies

Voor aanvangstijden en kaartverkoop verwijzen wij naar de website van CineMec, www.cinemec.nl

Kaarten online en direct aan de kassa te koop. Prijs: 12.50 euro.





http://www.cinemec.nl