Gemeente Delft

Werkzaamheden rotonde Westlandseweg tijdig afgerond

Vanaf maandag 20 juli beschikt de Molenbuurt over een veilige verbinding met de Westlandseweg. De nieuwe rotonde die in opdracht van de gemeente Delft wordt aangelegd, is voor de bouwvak klaar.

Wethouder Anne Koning is blij met de nieuwe verbinding: 'De rotonde zorgt voor een vlotte en veilige verkeersafwikkeling. Die is hier prima op zijn plaats. Het werk is mooi op tijd klaar, ruim voordat de drukte na de schoolvakanties weer begint.'

Aanstaand weekend wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe rotonde die een overzichtelijke toegang tot de Zaagmolen in de Molenbuurt (Hoornse Zoom) en de Aletta Jacobsstraat creëert. In de week die volgt worden de puntjes op de i gezet. Het verkeer ondervindt hierdoor geen overlast.

Bij het ontwerp van de rotonde heeft veiligheid een belangrijke plaats ingenomen. Zo is ervoor gezorgd dat het verkeer goed zicht heeft op de bushaltes. Bovendien zijn de busperrons verhoogd waardoor de instap van de bus makkelijker is.

Ook fietsers kunnen gebruik maken van een veilige oversteek en hebben voorrang op de rotonde.

Tijdens het plantseizoen in het najaar wordt in het midden van de rotonde een Linde geplant. In het oog van de rotonde worden verschillende kleuren, vaste beplanting aangebracht.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft