Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 20-07-2009

Beschonken bestuurder aangehouden

EMMEN In de nacht van zondag op maandag is een 22-jarige automobilist uit Emmen aangehouden. De man reed op de Rondweg uit de richting van Ter Apel toen hij in een bocht naar rechts rechtdoor reed en tegen een lantaarnpaal botste. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 925 ug/l (2,1 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009027482)

Automobiliste aangehouden

BUNNE Een 36-jarige automobiliste uit Peize is zondagmiddag aangehouden. De vrouw reed op de Noordenveldweg met een snelheid van 130 km/u toen zij een radarcontrole passeerde. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 80 km/u. De vrouw is hierop aangehouden. Het rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009027436)

Duitse bromfietser aangehouden

KLAZIENAVEEN Zondagavond is een 25-jarige man uit Twist (D) aangehouden. De man reed op een bromfiets over de Brugstraat. Bij het oversteken van het Van Echtenskanaal NZ reed hij door het rode licht. Surveillerende agenten zagen dit en hield de man aan. Bij controle bleek dat de man en de 22-jarige vrouw uit Bremen (D), welke achterop zat, geen helm droegen. Daarnaast kon de man zich niet identificeren en gaf een valse naam op. Ook bleek dat de bromfiets was voorzien van een vals kenteken. De man heeft vervolgens een bekeuring gekregen voor het niet dragen van de helm, het rijden door het rode licht en het opgeven van een valse naam. De vrouw kreeg tevens een bekeuring voor het niet dragen van een helm. Daarnaast is er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een vals kenteken. (2009027445)

Rijden zonder rijbewijs

ASSEN Een 24-jarige man uit Assen is zondagavond aangehouden. De man reed op de Spiekerlanden in een auto terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is hierop aangehouden. De auto is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (2009027462)

Jongens bestelen ouderen

EMMEN De politie waarschuwt met name oudere mensen in Emmen voor een tweetal jongens die de afgelopen maand zeker vijf mensen bestolen hebben. De beide jongens opereren alleen of samen. Ze komen bij oudere mensen aan de deur. Ze vragen om een pleister, vragen hun handen te mogen wassen of bieden onder de noemer Een heitje voor een karweitje aan een klusje te doen. Zodra ze binnen zijn lukt het ze op de een of andere manier ongemerkt portemonnees te stelen. De gedupeerden merken dit pas als de jongens weer weg zijn. De politie kreeg tot nu toe aangiften van bewoners van de Iemencamp, Wolfsklauw, Laan van de Kinholt en afgelopen zaterdag vanaf de Veenkampenweg. Bij de daders gaat het steeds om blanke jongens die Nederlands spreken. Eén van de jongens had vrijdag ook inderdaad een snee in een hand. (2009027306)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.