Gemeente Kaag en Braassem Subsidiebeleid op de schop

Het subsidiebeleid van de gemeente Kaag en Braassem is nog geen eenheid. In feite zijn er nu nog verschillende regels voor Jacobswoude en Alkemade. Die eenheid moet er in de komende twee jaar wel komen.

Het is meteen een kans om het subsidiebeleid beter aan te laten sluiten op de behoefte van gesubsidieerde organisaties. âWe kunnen bovendien meer bereiken met subsidies, bijvoorbeeld de jeugd stimuleren om meer te sporten en meer activiteiten voor ouderenâ, aldus wethouder Floris Schoonderwoerd.

Op 31 december 2010 vervallen wettelijk alle subsidieverordeningen van de voormalige gemeente Alkemade en Jacobswoude. Vanaf 2011 komen er een nieuwe verordening en beleidsregels voor in de plaats. Dit kan gevolgen hebben voor uw subsidie, zowel inhoudelijk als financieel. Het is dus verstandig er rekening mee te houden dat uw organisatie straks minder of geen subsidie krijgt of subsidie in een andere vorm.

Op 28 september 2009 wordt een startnotitie aangeboden aan de gemeenteraad. De raad moet dan de grote lijnen van het nieuwe beleid vaststellen. Bijvoorbeeld welke doelen ze willen bereiken met de subsidies, of hoe de gemeente wil omgaan met OZB-subsidie of accommodatiesubsidie. Daarna wordt onderzoek gedaan naar de ervaringen bij de gesubsidieerde organisaties. De resultaten van het onderzoek worden meegenomen in het nieuwe beleid.

Alle betrokken organisaties en verenigingen hebben een nieuwsbrief gekregen. Deze nieuwsbrief kunt u hieronder downloaden.


* Nieuwsbrief subsidieregels zomer 2009.pdf (101,22 KB)