Gemeente Beverwijk


Velserspoortunnel gesloten i.v.m. werkzaamheden

Van 11 juli tot en met 9 augustus 2009 wordt de Velserspoortunnel gerenoveerd. In die periode rijden er geen treinen tussen Beverwijk en Driehuis. Voor treinreizigers worden bussen ingezet. In het weekend en 's avonds na 00.40 uur rijden deze bussen tussen Uitgeest en Driehuis. De reistijd wordt hierdoor verlengd met 20 tot 30 minuten. Zaterdagavond 25 juli vanaf 22.00 en de zondagen 26 juli en 9 augustus rijden er bovendien geen treinen tussen Driehuis en Haarlem. ProRail heeft er bewust voor gekozen de werkzaamheden in de vakantieperiode uit te laten voeren omdat er dan aanzienlijk minder mensen gebruikmaken van de trein.

Reisadvies
Doorgaande treinreizigers, die normaal gesproken gebruikmaken van het traject Uitgeest - Haarlem, wordt aangeraden om te reizen via Amsterdam Sloterdijk. Hierdoor lopen reizigers een minimale extra reistijd op. De aangepaste reistijden, inclusief de extra bussen, vind u bij reisadvies. NS en ProRail adviseren treinreizigers dit reisadvies goed op te volgen.

De gemeente Beverwijk maakt twee tijdelijke bushaltes voor de pendelbussen gereed. Deze haltes komen vlak voor het station. Voor automobilisten die wachten op aankomende reizigers heeft de gemeente een tijdelijke parkeerplaats gecreëerd op de hoek Halve Maan-Stationsplein.

Werkzaamheden
Bouwbedrijf BAM heeft van spoorbedrijf ProRail opdracht gekregen voor de renovatie van de Velserspoortunnel. De renovatie is ingrijpend. De spoorbaan in de tunnel wordt compleet vernieuwd. Ook de liften en het ventilatiesysteem van de 52 jaar oude tunnel worden vernieuwd. Na de renovatie voldoet de tunnel aan Nederlandse en Europese veiligheidseisen voor spoortunnels. De BAM kreeg ook opdracht voor de aanleg van een extra goederenspoor bij station Beverwijk.