Politie Gelderland-Midden

Toename woninginbraken in Otterlo, Wekerom en Harskamp
Publicatiedatum: 20-7-2009 12:55:59

EDE - In de dorpen Otterlo, Wekerom en Harskamp bij Ede signaleert de politie een toename van het aantal woninginbraken. Vanaf medio juni deden zich tot dusver elf inbraken voor in de drie dorpen samen, tegenover twee tot drie in dezelfde periode in voorgaande jaren. Wat daarbij opvalt, is dat de daders steeds via de achterzijde van de woningen hun slag slaan.

Wellicht is de toename te wijten aan mooi weer, waarbij bewoners vaker deuren en/of ramen open laten staan. Maar ook als deuren afgesloten zijn blijkt men zijn weg te vinden om woningen binnen te komen. De politie onderzoekt de inbraken en doet daarbij met klem een beroep op de sociale controle van buurtbewoners: meldt verdachte situaties en personen. Kentekens van auto's die kennelijk niet in de buurt thuishoren, kunnen daarbij een belangrijke aanwijzing zijn.

Pogingen niet gemeld
Overigens weet de politie ook dat er pogingen tot inbraken hebben plaatsgevonden die nog niet bij de politie zijn gemeld:"Die informatie is echter ook belangrijk voor ons als we willen proberen een vinger achter de inbraken te krijgen", aldus een woordvoerder. "We brengen alle inbraken in kaart en daarbij is ook die informatie, naast tips en meldingen van verdachte situaties, van belang om de inbraken gericht aan te kunnen pakken." De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---