Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten IJsselstreek 20 juli 2009

|     |Eerbeek - politie zoekt getuigen diefstal                 |

De politie zoekt contact met twee mensen in een zwarte VW Golf, die zaterdag 18 juli waarschijnlijk getuige zijn geweest van een diefstal van een bromfiets. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.


Op zaterdag werd rond 19.00 uur bij een supermarkt aan de Stuyvenburchstraat in Eerbeek een bromfiets gestolen. De bromfiets is van het Thomos, is zwart van kleur en heeft het kenteken FL 52 2R. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de inzittenden van een zwarte VW golf waarschijnlijk getuige zijn geweest van de diefstal en de politie zoekt contact met hen. Het gaat om een jongeman en vrouw van begin 20.

|     |Zutphen - rijbewijs ingevorderd                           |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 20 juli het rijbewijs van een 29-jarige Zutphenaar ingevorderd. Hij bleek teveel gedronken te hebben, terwijl hij wel een auto bestuurde.


De man werd omstreeks 00.25 uur rijdend gesignaleerd op de Thorbeckesingel in Zutphen. Agenten lieten hem blazen en daarbij bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau gaf de ademanalyse 1.3 promille aan, reden om het rijbewijs in te vorderen. Met een proces-verbaal en een rijverbod kon de man later naar huis.

|     |Eefde/Warnsveld - vernielingen                            |

De politie stelt een onderzoek naar vernielingen die in de nacht van zondag op maandag 20 juli zijn gepleegd. Gedupeerden wordt verzocht om aangifte te doen.


De politie kreeg rond 02.30 uur een melding dat er in het centrum van Eefde een groep jongeren met een bord van een makelaar liep te slepen. Agenten stelden een onderzoek in en troffen tal van vernielingen aan. Zo waren vuilcontainers omgegooid en een reclame-ijsco vernield. Het spoor ging richting Warnsveld en eindigde in Leesten. Gedupeerden wordt verzocht om aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl
Daarnaast zoekt de politie getuigen die meer over de verdachten kunnen vertellen. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.
|     |Twello / Apeldoorn-  man gepepperd in ziekenhuis          |

Een politieagent heeft zondagmiddag 19 juli in het Apeldoornse ziekenhuis een man moeten pepperen die volledig door het lint ging en de nodige vernielingen aanrichtte. Met hulp van ziekenhuispersoneel kon de 39-jarige man uit Almere in de boeien worden geslagen. De man was kennelijk onder invloed van harddrugs.


De politie werd rond 16.30 uur door een automobilist geattendeerd op een man die in zijn auto over de A1 reed en kennelijk steeds in slaap viel. Kort daarna werd gemeld dat de bestuurder onder Twello z'n auto op de vluchtstrook tot stilstand had gebracht en mogelijk onwel was geraakt. De politie en een ambulance gingen naar de opgegeven locatie en troffen daar de man aan. Het vermoeden was dat hij onder invloed van harddrugs was. In zijn auto werden ook diverse drugs aangetroffen. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.
Toen de agent hem daar vandaan wilde meenemen, ging de verdachte volledig door het lint. Hij begon in een behandelkamer met spullen te gooien en richtte zijn agressie op de politieman. Hierbij ontstond schade aan meubilair van het ziekenhuis.


Om hem te overmeesteren gebruikte de agent pepperspray, maar dit leek in eerste instantie geen effect te hebben. Hij werd in een hoek gedreven en voelde zich dermate bedreigd dat hij z'n pistool trok. Op dat moment kreeg de verdachte last van de pepperspray en kon de agent direct z'n pistool bergen. Met hulp van ziekenhuispersoneel kon hij de verdachte overmeesteren. Ter assistentie gearriveerde agenten brachten de man over naar het cellencomplex. Na controle door een arts is hij, na het afnemen van een bloedproef, in een observatiecel ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en wordt vandaag verhoord. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zal het incident met de ziekenhuis-directie evalueren en betreurt de onrust die op de afdeling spoedeisende hulp is ontstaan.