Politie Hollands Midden

Leiden Beroofd van handtas

Een 26-jarige vrouw uit Leimuiden is zondag 19 juli even na 01.00 uur beroofd van haar handtas. De vrouw liep met twee vriendinnen over de Haarlemmerweg naar hun auto toen ze merkten dat ze gevolgd werden door twee mannen die elk aan een kant van de weg liepen. Ter hoogte van de Haarlemmerstraat, bij hun auto, kwamen de twee mannen aangerend en trokken de handtas weg van de Leimuidense. Hierna renden de mannen weg richting de Willem de Zwijgerlaan. Ondanks dat de agenten snel ter plaatse waren werden de mannen met een donkere huidskleur niet meer gevonden. Een van de mannen heeft rasta haren. Beiden waren sportief gekleed. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Leimuiden Vernielingen bij zwembad

De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen die aangericht zijn bij het Zwembad De Kleine Oase aan de Tuinderij. In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juli, tussen 22.00 en 12.00 uur, hebben er jongeren gezwommen in het buitenzwembad. Zij vonden het tijdens hun nachtelijk avontuur nodig om reclameborden te vernielen en vlaggen weg te nemen. Een persoon heeft zijn ontlasting aan de rand van het zwembad gedaan en heeft het gebruikte toiletpapier in het zwembad gegooid. Het vermoeden is dat de jongeren het zwembadterrein aan de zijde van het oude busstation zijn opgekomen. Dit heeft de afgelopen weken een aantal keer plaats gevonden.

De vrijwilligers die het zwembad runnen zijn verbolgen over de brutaliteit van de vernielingen en hebben aangifte gedaan. De kosten van de vernielingen zijn voor een vrijwilligersorganisatie immers aanzienlijk. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie zich te melden op het nummer 0900-8844. Getuigen die anoniem wensen te blijven kunnen bellen met 0800-7000.

Krimpen aan de Lek Aanhouding na winkeldiefstal

De politie heeft donderdag 16 juli rond 11.30 uur een 28-jarige vrouw uit China aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal. De eigenaar van een drogisterij aan de Hoofdstraat zag twee vrouwen met een Aziatisch uiterlijk de winkel binnenlopen en hield hen in de gaten. Ondernemers van drogisterijen waren al gewaarschuwd voor de werkwijze van twee vrouwen die met een geprepareerde tas komen 'winkelen'. De eigenaar zag hun handelingen en sprak de vrouwen aan. De eigenaar pakte de geprepareerde tas en de vrouwen renden de winkel uit. De eigenaar wist één van de vrouw aan te houden op de Rijsdijk en over te dragen aan de politie. De vrouw is door de Vreemdelingenpolitie het land uitgezet.

Krimpen aan de Lek Aanhoudingen na vernieling auto's

De politie heeft vrijdag 17 juli twee broers uit Nieuwerkerk aan den Ijssel van 21 en 25 jaar op verdenking van het plegen van vernielingen aan auto's op de Hoofdstraat. Een getuige zag in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juli hoe twee personen spiegels van auto's trapten en heeft de mannen gevolgd en de politie gebeld. De getuige wist te vertellen in welke woning de mannen zich mogelijk zouden bevinden. Van minimaal vijf auto's werden de spiegel omgetrapt. De ruitenwisser van een auto bleek omgebogen te zijn.

Ouderkerk aan den Ijssel Dronken man in tuin achtergelaten

De politie heeft in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli een 18-jarige man uit Ouderkerk aan den Ijssel aangehouden. Rond 02.30 uur werd gemeld dat twee mannen er vandoor waren gegaan nadat ze een dronken plaatsgenoot van 17 jaar, in een tuin aan het Vinkenhof hadden achtergelaten. Agenten hielden al snel de auto in de omgeving staande. De bestuurder stapte uit de auto en rende direct weg. De andere inzittende, de 18-jarige man, bekende de plaatsgenoot in dronken toestand te hebben achtergelaten. Volgens de 18-jarige man was de bestuurder een onbekende van hem en had hij hem kort daarvoor op een feest ontmoet. De achtergelaten jongen die erg onder invloed van alcohol was reageerde niet op het aanspreken of op prikkels van de agenten en had diverse bloedende schaafwonden. De jongen is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.