Dienstenbond CNV

Nieuws

20 juli 2009

Akkoord bonden en V&D: loonsverhoging blijft ongemoeid

Na een aantal pittige confrontaties en gesprekken zijn CNV Dienstenbond en collega-vakbonden met V&D vrijdag tot een vergelijk gekomen. Met het gesloten akkoord pakken bonden, werknemers en werkgever hun gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een gezonde toekomst voor V&D.

Er is besloten de huidige cao ongemoeid te laten. De loonsverhoging dit jaar van 3,3 % per 1 juli gaat gewoon door. Het verzoek dat V&D individueel bij de werknemers neerlegde voor een loonoffer wordt ingetrokken. Bovendien zullen er tot 1 augustus volgend jaar geen gedwongen ontslagen vallen. De directie van V&D heeft de intentie uitgesproken dat ook na die datum niet te willen.

Nieuwe cao
Vrijdag is ook een nieuwe cao afgesloten. Vanaf 1 februari volgend jaar zal voor een periode van 17 maanden geen loonstijging plaatsvinden. Deze periode wordt afgesloten met een eenmalige uitkering in de vorm van een vakantiedag. Met deze nieuwe cao pakken de bonden samen met werknemers en V&D hun verantwoordelijkheid om in het huidige economische klimaat toch zorg te kunnen dragen voor groei en gezonde winkels. Het akkoord zorgt ook voor de broodnodige stabiliteit en rust.

Tevreden
Bestuurder Fedde Monsma van CNV Dienstenbond is tevreden over de afspraken. "In de eerste plaats wordt de huidige cao gerespecteerd. Acties buiten de cao om die de cao ondermijnen en werknemers individueel onder druk zetten zijn niet meer aan de orde. Ook ligt er een duidelijke uitspraak over de werkgelegenheid. In het licht van deze afspraken wil je en kun je als CNV ook meedenken over de verdere toekomst van het concern. De gesloten, nieuwe cao geeft aan dat CNV Dienstenbond zijn verantwoordelijkheid neemt en verder denkt dan de kale loonsverhoging."

Lees ook de nieuwsbrief die aan onze leden is gestuurd: Principeakkoord V&D: cao wordt gerespecteerd