KNHS


Adelinde Cornelissen weer in de strijd
20 juli 2009
Adelinde Cornelissen

ERMELO/HICKSTEAD (KNHS) - Komend weekeinde staat de vijf sterren dressuurwedstrijd in Hickstead op het programma, met een sterke Nederlandse afvaardiging. Adelinde Cornelissen (Beilen), wiens paard Parzival voorafgaande aan de wereldbeker finale in Las Vegas ineens niet fit bleek te zijn, is geheel hersteld en komt weer aan de start. Cornelissen moet in Hickstead aantonen dat zij weer op haar oude niveau terug is, wil zij kans maken opgenomen te worden in het team dat naar de Europese kampioenschappen gaat.

Ook voor Edward Gal (Harskamp) en Moorlands Totilas is Hickstead een verplichte halte op de route naar het EK, omdat zij nog een jurywaardering boven de 64% nodig hebben om op een EK startgerechtigd te zijn. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Escapado en Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) met Hunter Douglas Sunrise maken het kwartet compleet.
Deze wedstrijd maakt deel uit van de Exquis World Dressage Masters cyclus en is de vierde wedstrijd in deze reeks. Jammer genoeg komen de eerste zes in het tussenklassement van deze reeks na drie wedstrijden geen van allen aan de start.
Verder is er in Hickstead een dressuurwedstrijd op drie sterren niveau en in de Zware Tour gaan Kebie van der Heijden (Weert) met Toy Story, Stéphanie Peters (Roermond) - die afgelopen weekeinde top presteerde in Falsterbö - met Jeff en Tosca Visser (Gorssel) met Moorlands Opportunity van start. De beste twee combinaties in deze Grand Prix kunnen zich kwalificeren voor de Kür op muziek, die ook deel uitmaakt van de Exquis World Dressage Masters. In de Lichte Tour komen Marjolijn Hart (Geldrop) met Piccolo, Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Rhapsody en Tommie Visser (Vijfhuizen) met Santo Domingo in de baan.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.hickstead.co.uk

Foto Adelinde Cornelissen door: www.melissen.net