Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

THIRD WORLD

The Max · woensdag 22 juli · 21:00 uur · 20,00 + lidm
· · ·

Third World komt op woensdag 22 juli naar de Melkweg. Deze legendarische Jamaicaanse reggae band is bekend geworden door hits als 96°in the Shade en Now that

We Found Love. Vele generaties kunnen deze nummers mee zingen en dat maakt Third World toch wel tot een icoon binnen de reggae.

Third World is ontstaan in 1973 toen voormalige
bandleden van de Inner Circle besloten om een
nieuwe band te beginnen. Hun eerste album
werd op Jamaica zeer goed ontvangen. Met het
uitbrengen van het tweede album 96°in the

Shade, sloeg de band een andere weg in.
Zanger Prilly maakte plaats voor Bunny Rugs.
De opvallende nummers van dit album waren
1865 (96°in the Shade), Rhythm of Life en

Bunny Wailer-cover Dreamland. Eerstgenoemde
track groeide uit tot een reggae anthem.

Het grote, commerciële succes van Third World kwam eind jaren Ž70 en begin jaren Ž80 met als hoogtepunt de wereldwijde hit Now that We Found Love, een cover van The OŽJays. Het met soul, funk en pop vermengde reggaegeluid van de band leverde Third World veel kritiek op onder reggaepuristen, maar bracht hen ook onder de aandacht bij Stevie Wonder. Deze grootheid ging een samenwerking met de band aan en schreef mee aan Third World-hit Try Jah Love.

Vanaf de tweede helft van de jaren '80 werd het stiller rond de hitformatie. Op de achtergrond werkte de band echter door en in versterkte bezetting spelen ze inmiddels weer over de hele wereld. De soulvolle, funky reggae van Third World vormt op 22 juli het ideale decor voor een zomeravond in de Melkweg.