Gemeente Beuningen


Woensdag 22 juli doortocht Nijmeegse Vierdaagse De route door Beuningen is dit jaar gewijzigd, zie de plattegrond hieronder. De wandelaars komen vanuit Wijchen over de Wilhelminalaan Beuningen binnengewandeld. Vervolgens gaan ze via de Burgemeester Geradtslaan, de Haagstraat, de Hogewaldstraat en de Van Heemstraweg richting Nijmegen. In Weurt wordt de Van Heemstraweg uitgelopen richting Nijmegen.

Vierdaagse route door Beuningen 2009

Activiteiten
De eerste wandelaars passeren rond 09.00 uur onze gemeentegrens, waar muzikant Kees Kulk iedereen welkom heet. Tussen 9.30 uur en 16.00 uur treedt Henk Posthumus met zijn band op bij de rotonde Wilhelminalaan/Trajanussingel. Verderop, bij de parkeerplaats van het Thorbeckeplein, is een terras ingericht waar Maison Blanche drankjes serveert. Voor kinderen staan hier diverse attracties, zoals een luchtkussen en schmick voor de kleintjes.

Burgemeester Zijlmans is ook dit jaar weer als meewandelend burgervader van de partij. In de gezamenlijke ontvangsttent van de Gemeente Beuningen en de Harten 4 Groep aan het Thorbeckeplein verzamelen zich ook gemeenteraadsleden en bestuurders. Op de hoek Houtduiflaan/Burgemeester Gerardtslaan kunnen liefhebbers van originele marsmuziek vanaf 10.00 uur genieten van een Duitse Militaire Kapel. Zij worden om 12.30 uur afgelost door onze eigen 'Kunst en Volharding'. Net als vorig jaar spelen de dweilorkesten de hele dag: op de Haagstraat (Bar Wah) en op de Kapershof (Loat Goan). En verderop richting Weurt speelt de Weurtse fanfare Na Arbeid Gezelligheid (N.A.G.).

Verkeersmaatregelen
Vanwege de Vierdaagse worden diverse verkeersmaatregelen getroffen op woensdag 22 juli. Een overzicht hiervaan staat op de pagina Werk in uitvoering.

EHBO
Op de hoek Reekstraat/Van Heemstraweg staat de algemene verzorgingspost van Defensie opgesteld, waar u zo nodig geholpen kan worden.

Ontsluitingen woonwijken
Zoals vermeld, is de hele route op 22 juli afgesloten voor al het verkeer. Deze regeling geldt vanaf 06.00 uur. Bij alle aansluitingen met deze wegen, is doorgang versperd door dranghekken. Zorg er daarom voor dat u uw auto op dinsdag 21 juli niet langs de route parkeert, maar in een andere buurt, die niet is ingesloten door de wandelroute (zie de wijken hieronder). Op die manier hoeft u de route niet te kruisen als u uw auto nodig heeft. Als u onverhoopt toch met de auto uw eigen woonwijk wilt verlaten die door de route ingesloten is, dan kunt u de woonwijk op één plek verlaten.

Duivenkamp
Woont u in de Duivenkamp dan kunt u via de Fazantlaan rijden om de Burg Geradtslaan over te steken naar het Amaliaplein. De mogelijkheid tot oversteken is zeer beperkt en wordt geregeld door de politie. Oversteken is pas mogelijk als de voetgangersstroom dit toelaat. Het is niet toegestaan om op de kruising links- of rechtsaf te slaan.

De Hoeve
Woont u in De Hoeve, dan kunt u de wijk verlaten via de Disselboom en de Wilhelminalaan oversteken naar de Tichelaar. De mogelijkheid tot oversteken is zeer beperkt en wordt geregeld door de politie. Het is niet toegestaan om op de kruising links- of rechtsaf te slaan. De paaltjes tussen Strekel en de Lange Dreef, tussen de Mathaak en Wanmolen zijn op woensdag 22 juli neergeklapt.

Beuningse Plas
Woont u in de Beuningse Plas dan kunt u via de Oude Reekstraat rijden en uw weg vervolgen via de Nieuwe Pieckelaan richting Nijmegen.

Weurt Noord
Woont u in Weurt Noord, dan kunt u vanuit de richting Beuningen via de Distelakkerstraat en de Dijk uw woning bereiken. Indien u in het bezit bent van een oversteekkaart dan kunt u, indien de wandelstroom en de beveiliging dit toelaat, oversteken bij de kruising Westkanaaldijk. Oversteekkaarten worden met hoge uitzondering uitsluitend door de politie verstrekt.

Bereikbaarheid voor hulpdiensten
Vanwege de doorkomst van de vierdaagse is er in bepaalde wijken slechts één aanrijroute. In overleg met de hulpdiensten zijn deze routes vastgelegd. Als de hulpdienst de woonwijken moet bereiken is het essentieel dat de bereikbaarheid en de doorgang van deze routes gewaarborgd is. Daarom plaatst de gemeente Beuningen op diverse plekken in woonwijken borden: 'vrijlaten op last van hulpdiensten'. Zorg ervoor dat u geen auto's parkeert die de doorgang belemmeren. In geval van nood telt iedere seconde!

Autoroute van en naar Nijmegen
Indien u met de auto naar Nijmegen wilt, wordt u geadviseerd om te rijden via de A73 / Neerbosscheweg. De wandelaars maken namelijk gebruik van de Van Heemstraweg.

Fietsroute van en naar Nijmegen
Fietsers van en naar Nijmegen komen de wandelstroom tegen op de Industrieweg en Van Heemstraweg. Het fietspad aan de noordzijde van de Van Heemstraweg dient vrijgehouden te worden voor fietsers. Om de overlast voor wandelaars en fietsers te beperken wordt geadviseerd om via de Neerboschebrug te rijden.

Informatie
Indien u een overzicht wilt van alle wegafzettingen, dan kunt u contact opnemen met de heer R. Loendersloot of de gemeentewerf, tel: (024) 678 08 00. Voor actuele informatie over de Vierdaagse kunt u ook terecht op www.4daagse.nl.

Bus tijdens de Vierdaagse
Woensdag 22 juli rijdt de bus een aangepaste route in verband met de wandelaars. De busmaatschappij verzorgt de informatie bij de bushaltes.

Vroegritten van de bus
De busdienst van Novio zet vroegritten in tijdens de Vierdaagse 2009 om de wandelaars 's ochtends naar de stad te brengen. Let op: u kunt alleen reizen met deze vroegritbussen met een geldige blarenpas (een speciaal busabonnement tijdens de vierdaagse). Andere vervoersbewijzen zoals de strippenkaart of een abonnement zijn niet geldig. Voor meer informatie kunt u terecht op www.novio.nl of www.9292ov.nl. U kunt ook bellen met 0900 - 9292 (EUR 0,70 p/min).

Een fijne dag gewenst!
De gemeente Beuningen wenst wandelaars en toeschouwers een gezellige doorkomstdag en hoopt dat met alle activiteiten en maatregelen de doortocht voor iedereen een positieve ervaring wordt!