Gemeente Beek


Strategische toekomstvisie Beek

De gemeente Beek gaat de komende tijd aan de slag om een nieuwe strategische toekomstvisie op te stellen. Met de strategische toekomstvisie stelt de gemeente vast waar ze voor wil staan. Het is daarmee voor een periode van ongeveer 20 jaar de basis voor de beslissingen die in de volle breedte van gemeentelijke activiteiten worden genomen en onmisbaar als afwegingskader voor een samenhangend beleid.

Â

Als die visie is bepaald geeft dat ook naar burgers, maatschappelijke instellingen, verenigingen en bedrijven helderheid welke opdrachten de gemeente zichzelf voor de komende periode stelt. Ook voor hen wordt daarmee duidelijkheid gecreëerd over de aanpak van vraagstukken, zodat ook zij daarop hun strategie kunnen afstemmen.

Beekscan

Bij het opstellen van de toekomstvisie betrekt de gemeente ook bedrijven, maatschappelijke partners en inwoners. Tijdens een interactieve bijeenkomst, de Beekscan, zijn deze partijen op 14 juli jl. aan de hand van een aantal voor Beek kenmerkende themaâs in gesprek gegaan over positieve ontwikkelingen in de gemeente Beek. Wat zijn op dit moment al krachtige initiatieven, mooie plekken of goed beleid en waar liggen nog kansen? Tijdens de Beekscan bijeenkomst is hiervan met de deelnemers een inventarisatie gemaakt.

Vervolgens bekeken we per thema hoe het nu gaat, wat het imago is en waar we in de toekomst naar toe zouden willen.

Â

Toekomstvisie Beek besproken