Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 22-07-2009

Heling

NIEUWEGEIN- Op dinsdag 21 juli is een jongen aangehouden voor het rijden op een gestolen fiets.

Toen de politie rond 17.35 uur aan het surveilleren was op de Dukatenburg zagen zij een man op een damesfiets zonder sleutel in het slot langsfietsen. De agenten vonden dit verdacht en hielden de 15-jarige jongen uit Nieuwegein aan. Het bleek te gaan om een gestolen fiets. De jongen is ingesloten voor verhoor. De verdachte heeft verklaard dat hij de fiets voor een klein bedrag heeft gekocht.

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN- Op dinsdag 21 juli heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Nedereindseweg.

Rond 14.20 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een personenauto en een motorrijder op de Nedereindseweg. De 54-jarige motorrijder uit Nieuwegein zou met zijn motor in een bocht gevallen zijn, waardoor hij op de voorruit van de auto was geklapt. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Verkeersongeval

IJSSELSTEIN- Op dinsdag 21 juli heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Bedevaartweg.

Omstreeks 13.05 uur kreeg de politie de melding dat er een vrouw gevallen was en haar heup gebroken had. Toen de politie ter plaatse kwam bleek het om een ongeval te gaan. Twee fietsers waren op elkaar gebotst waarbij een 76-jarige vrouw uit IJsselstein gevallen was. De andere fietser, een 19-jarige man uit IJsselstein, bleef ongedeerd. De vrouw had waarschijnlijk haar heup gebroken en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN- Op dinsdag 21 juli heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Noordstedeweg.

Op dinsdagmiddag tussen 12.30 uur en 13.30 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Noordstedeweg met behulp van een lasergun. Hierbij hebben 14 bestuurders de toegestane snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 87 kilometer per uur. Een persoon kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.