Gemeente 's-Hertogenbosch

22-07-2009
's-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010

De landelijke organisatie `Week van de Smaak' heeft 's-Hertogenbosch aangewezen als Hoofdstad van de Smaak. De stad organiseert een jaar lang activiteiten die smaakvolle voeding en smaakbewust eten propageren.

De titel is aan 's-Hertogenbosch toegewezen op basis van uiteenlopende voorstellen en ideeën op het gebied van eetcultuur, smaakgerelateerde evenementen en het grote aantal bedrijven en organisaties die zich bezighouden met 'food' in 's-Hertogenbosch en regio.

's-Hertogenbosch à la Carte
Onder de titel 's-Hertogenbosch à la Carte wordt van januari tot december 2010 invulling gegeven aan dit themajaar. Onder voorzitterschap van de heer A. Slippens (ex-CEO van Sligro) wordt een stichting opgericht die zorgt voor de uitwerking van deze plannen.

Activiteiten in september bekend
De activiteiten zullen gericht zijn op een breed publiek: voor jong en oud en voor ieder wat wils. Nadere gegevens over programma en activiteiten van de Hoofdstad van de Smaak 2010 worden bekendgemaakt tijdens de Week van de Smaak, die plaatsvindt van 20 tot 27 september 2009.