Goldman Sachs betaalt $1,1 miljard voor aflossing van TARP-warrants

Amerikaanse belastingbetalers boeken winst van 23 percent

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20090722 --

De Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) heeft vandaag de aflossing aangekondigd van de warrants die de Amerikaanse regering ontvangen heeft met betrekking tot haar investering in het bedrijf door middel van het TARP’s Capital Purchase Program voor een bedrag van $1,1 miljard, de volledige waarde die door het Amerikaanse Ministerie van Financiën is vastgesteld.

Daar er een aantal manieren zijn om de waarde van de warrants vast te stellen, inclusief door middel van een openbare veiling, geloven wij dat deze waardering in de context van buitengewone acties die door de regering ondernomen worden om het financiële systeem te stabiliseren, een weergave is van de volledige en rechtmatige waarde hiervan.

In juni heeft Goldman Sachs het door het Amerikaanse Ministerie van Financiën geïnvesteerde bedrag van $10 miljard terugbetaald, en tijdens de acht maanden van investering, heeft de firma $318 miljoen aan preferente aandelen betaald. We zijn er verheugd over dat de betaling van dividenden en de aflossing van de warrants die een totaal bedrag van $1,418 miljard vormen, een jaarlijkse winst van 23 percent voor de Amerikaanse belastingbetalers weergeven.

“Deze winst weerspiegelt de hulp van de regering, waarvan het financiële systeem, ons bedrijf en onze aandeelhouders profijt van hebben kunnen trekken,” aldus Lloyd C. Blankfein, voorzitter en CEO. “We zijn dankbaar voor de inspanningen van de regering en verheugen ons erover dat dit extra bedrag door de regering kan worden gebruikt om de economie weer leven in te blazen. Dit is een prioriteit waarin wij allen een gemeenschappelijk aandeel in hebben.”

Hij voegde hieraan toe: “Daar Goldman Sachs bedrijven adviseert met betrekking tot hun groeiplannen en ook fondsen verwerft om die groei te ondersteunen, is de beste en meest duurzame handelsomgeving er één waar het vertrouwen van de klant en bedrijven evenals de economische groei tot bloei komen. We verbinden ons met het toekennen van kapitaal en verstrekken van liquiditeit aan onze klanten om de groei en creatie van banen te helpen stimuleren.”

De Goldman Sachs Group, Inc. is een toonaangevend globaal financiëel dienstenbedrijf die diensten levert voor investment banking, effecten en investment management aan een aanzienlijke en gespreide klantengroep die bedrijven, financiële instellingen, regeringen en personen met hoge vermogenssaldo's omvat. Het in 1869 opgerichte bedrijf heeft haar hoofdkantoor in New York en verder kantoren in Londen, Frankfurt, Tokyo, Hong Kong en andere belangrijke financiële centra in de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
The Goldman Sachs Group, Inc.
Media:
Lucas van Praag, 212-902-5400
of
Belegger:

Dane Holmes, 212-902-0300