Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

CLASSIC MATERIAL
met dj Marky

Oude Zaal · donderdag 23 juli · 23:00 ­ 04:00 uur · 12,50 + lidm
· · ·

Op donderdag 23 juli staat de Oude Zaal van de Melkweg volledig in het teken van Classic Jungle, met achter de draaitafels de drum 'n bass grootheid dj Marky. Marky is een geboren en getogen Braziliaan, maar over de hele wereld weet hij de nachtclubs vol te krijgen. Afgelopen oktober won hij de Ibiza dj Award, dit dankzij zijn persoonlijkheid, charisma en techniek.

Dj Marky begon in de jaren '80 met het maken van muziek en in het begin van de jaren '90 was hij al een fenomeen op het gebied van mixen en entertainen. Daarnaast groeide hij in Brazilië uit tot een pionier voor het werken met jungle en drum 'n bass.
Halverwege de jaren '90 had hij zijn eigen radioshow, was hij resident bij de legendarische club TOCO en bracht hij de eerste drum 'n Bass/Jungle compilatie uit met Suburban Base Records (UK). Hij werd in '95, '96 en '99 bekroond met de titel `DJ of the Year' in Brazilië.
Dj Marky staat erom bekend dat hij met zijn persoonlijkheid en charisma het publiek naar zich toe trekt en met zijn kwaliteiten en techniek heeft hij een fanbase opgebouwd over de hele wereld. Hij gaat dan ook ieder jaar voor minimaal zes maanden op tournee.
In 2005 startte hij een nieuwe maandelijkse avond, Marky & Friends, in The End, een bekende club in London. Tijdens deze avonden werd hij bijgestaan door bevriende dj's die behoren tot de top. Het concept is inmiddels ook overgevlogen naar Sao Paulo/Brazilië. Hij heeft een eigen clubavond in de Rumba Bar in London, waar drum'n bass grootheden als Goldie en Roni Size ook vaste avonden hebben.
In augustus 2008 bracht hij een nieuw album uit, "Influences: Compiled & Mixed by DJ Marky." Ook zijn er nummers van dj Marky te horen in het videospel FIFA Street 2.

Op 23 juli zal dj Marky tijdens Classic Jungle in de Melkweg, de lekkerste drum 'n bass en jungle beats ten gehore brengen.

Voor meer informatie: www.melkweg.nl