Ingezonden persbericht


Persbericht

ROC de Leijgraaf maakt Windows-omgeving beheersbaar met RES PowerFuse

~ User workspace management-oplossing biedt eindgebruikers de gewenste functionaliteit op iedere pc ~

's-Hertogenbosch, 23 juli 2009 - ROC de Leijgraaf heeft gekozen voor RES PowerFuse om de beheersbaarheid van de Windows-omgeving te optimaliseren. De user workspace management-oplossing van RES Software zal onder andere ingezet worden om medewerkers en studenten een persoonlijke desktop te bieden. De implementatie van RES PowerFuse start naar verwachting half oktober.

Begin 2008 is het Bureau ICT (BICT) van ROC de Leijgraaf gestart met het bouwen van een omgeving op basis van Microsoft Active Directory 2008, Microsoft App-V, Microsoft Exchange 2007, Windows Vista en Office 2007. De nieuwe omgeving werd ontwikkeld ter vervanging van de Novell-omgeving met GroupWise, Windows XP en Office XP. Het project is gestart om de flexibiliteit te vergroten en zodoende het Competentie Gericht Onderwijs optimaal te kunnen ondersteunen. Binnen de nieuwe omgeving wordt in principe alle software gevirtualiseerd en kan het Windows-startmenu centraal beheerd worden.

De migratie naar de nieuwe omgeving is uitgevoerd in augustus 2008. Na bijna een jaar ervaring bleek er behoefte te zijn aan een oplossing om het beheer van de Windows-omgeving te verbeteren. ROC de Leijgraaf heeft verschillende oplossingen vergeleken, maar uiteindelijk de keuze gemaakt voor RES PowerFuse.

"Wij hebben verschillende pakketten uitgebreid onderzocht en met diverse ROC's gesproken", aldus Jos Vossen, Hoofd ICT bij ROC de Leijgraaf. "RES PowerFuse was het enige pakket dat al onze behoeften afdekte. Doordat RES PowerFuse de gebruikersprofielen loskoppelt van het besturingssysteem, wordt het veel eenvoudiger om de eindgebruiker overal en altijd toegang te bieden tot de gewenste applicatie."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over RES Software
RES Software is een onafhankelijke ontwikkelaar en leverancier van software, opgericht in 1999. De producten van RES Software stellen IT-afdelingen in staat om hun Microsoft Windows®-omgevingen te beheren. RES Software levert IT met als uitgangspunt de behoeften van mensen in hun dagelijkse werk. Verschillende technologieën worden samengebracht met één doel: de juiste diensten aanbieden, aan de juiste personen, op het gewenste moment. RES Software ontwikkelt zijn producten in nauwe samenwerking met zijn klanten. Meer dan 2.500 organisaties wereldwijd maken gebruik van de producten van RES Software, welke exclusief via een netwerk van gecertificeerde partners geleverd worden.

Over ROC de Leijgraaf
ROC de Leijgraaf is een moderne kennisonderneming voor Noordoost Brabant. Hier kunnen jongeren en volwassenen op ieder moment in hun leven terecht voor een praktijkgerichte mbo-opleiding, deeltijd havo en vmbo-t. Het loopbaancentrum helpt bij (re)integratie en inburgering. Voor bedrijven en instellingen verzorgt ROC de Leijgraaf trainingen en daarnaast trajecten voor innovatie en strategievorming. Er zijn vestigingen in Oss, Veghel, Uden, Cuijk, Boxmeer en Mill.

In de periode 2002-2004 is het aantal cursisten beroepsonderwijs met 27% gestegen. Bij ROC de Leijgraaf studeren nu ongeveer 9.000 deelnemers en er werken zo'n 750 personeelleden.