Politie Gelderland-Zuid

Vijf aanhoudingen bij alcoholcontrole

Nijmegen, 23-07-2009 o Woensdagmiddag en -avond zijn tijdens een grote gezamenlijke alcoholcontrole door het team Verkeershandhaving en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vijf bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Van één bestuurder werd direct het rijbewijs ingevorderd. Tijdens de Vierdaagsefeesten controleert de politie extra op alcoholgebruik in het verkeer.

De controle vond plaats op de St. Annastraat en begon rond 15.00 uur s middags. In totaal werkten bijna 1900 bestuurders mee aan een blaastest. Acht daarvan moesten na de eerste selectietest op straat mee naar de alcoholbus ter plekke voor een ademanalyse. Uiteindelijk bliezen vijf bestuurders boven de wettelijk toegestane limiet van 220 ug/l. De hoogste uitslag bij deze controle was 610 ug/l, dit betekende voor de bestuurder dat hij meteen zijn rijbewijs moest inleveren. De overige waarden varieerden van 310 tot 460 ug/l. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Eén gecontroleerde automobilist beschikte bovendien niet over een rijbewijs en werd daarvoor bekeurd.

Om 22.15 uur werd de controle beëindigd.Een promotieteam was erbij om alle BOBs een kleine attentie mee te geven.

Samenwerking

Omdat veilig thuiskomen ook hoort bij alle feestelijkheden rond de Vierdaagse controleert de politie nog tot en met aanstaande vrijdag intensief op alcoholgebruik in het verkeer. Het KLPD werkt hier inmiddels traditiegetrouw aan mee. (08)

Laatst gewijzigd 23-07-2009 9:12 | © Regio Gelderland-Zuid |