Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten donderdag 23 juli 2009


* POLITIE HOUDT STRAATROVER AAN MET BEHULP VAN ALERTE BURGER

Agenten van het district Noord hielden dinsdagmiddag een man aan die verdacht wordt van een straatroof.
Rond half vier liep een 61-jarige Rotterdamse over de Spinbollaan. Hier werd zij van achteren belaagd. Vervolgens gebruikte haar belager geweld om zo haar portemonnee te ontvreemden. Een getuige bedacht zich geen moment. Deze 37-jarige inwoner van Wuustwezel ging achter de verdachte aan. Hij hield de verdachte onder controle. Op datzelfde moment werd de politie gewaarschuwd. Gealarmeerde agenten gingen direct naar de Bovenkruierlaan. Hier troffen ze de 37-jarige verdachte uit Gasselternijveen aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE ONDERZOEKT STEEKINCIDENT
BARENDRECHT - De recherche van het district Zuid heeft een 21-jarige Rotterdammer aangehouden na een steekpartij op het Spoorwegemplacement. Woensdagochtend rond zeven uur kregen een 24-jarige Rotterdammer en een 22-jarige plaatsgenote een woordenwisseling. Een 21-jarige bekende van de vrouw mengde zich hierin. Tijdens een worsteling raakte de 24-jarige man licht gewond aan zijn arm.
Het slachtoffer werd naar het Maasstadziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn verwondingen.
De verdachte is woensdag aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


* POLITIE HOUDT SCOOTERDIEVEN AAN
Politieagenten van het district Noord hielden in de nacht van dinsdag op woensdag twee scooterdieven aan. Het tweetal viel op doordat ze zonder helm reden op de Ingenieur P. Kosterlaan. De agenten hielden hen staande. Bij controle van de scooter waar zij op reden, bleek dat deze van diefstal afkomstig was. Het voertuig was eerder ontvreemd aan de Bloklandstraat. De Rotterdammers van 17 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten in afwachting van het onderzoek. De scooter wordt herenigd met zijn rechtmatige eigenaar.


* DRONKEN VRACHTWAGENCHAUFFEUR BLOKKEERT TUNNEL

De verkeerspolitie heeft woensdagmiddag een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit België aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
Rond vier uur kreeg de politie de melding dat een tankauto vast stond onder een tunnel vlak voor de Maastunnel. De hoogte van de tankauto bleek 3.92 meter te zijn terwijl er een hoogtebeperking van de tunnel is van 3.60 meter. Bij het aanspreken van de chauffeur roken de politiemensen een sterke alcohollucht. De Belg werd aangehouden en blies een waarde van 1045 ug/l. Dat is meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en na overleg met het Openbaar Ministerie moest de bestuurder een boete van 900 euro betalen voor het vastrijden in de tunnel en 1800 euro voor het rijden onder invloed van alcohol.
De vrachtauto is in beslag genomen waarna de werkgever op de hoogte werd gebracht. Tijdens dit gesprek bleek het de eerste werkdag van de chauffeur te zijn. Een andere chauffeur zal de auto op komen halen.


* SNELLE MELDSTER VOORKOMT INBRAAK: VERDACHTE AANGEHOUDEN

Een alerte getuige heeft woensdagochtend dankzij zijn optreden een inbraak voorkomen. Ook heeft de politie een verdachte van de inbraak in een woning aan de Loderstraat gearresteerd. Rond half tien zag de getuige dat een man zich verdacht ophield bij de betreffende woning. De vrouw waarschuwde direct de politie. Gealarmeerde agenten gingen naar de Loderstraat. Hier zagen ze een man die voldeed aan het gegeven signalement. Zodra hij de politieauto zag zetten hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Het bleek te gaan om een 33-jarige Italiaan.
Bij fouillering bleek hij meerdere goederen bij zich te dragen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal.
Onderzoek bij de woning leerde dat het slot van de woning al verbroken was. De verdachte is vermoedelijk niet in de woning geweest.


* ALCOHOLCONTROLE
VLAARDINGEN - Nog altijd stappen er mensen achter het stuur terwijl zij teveel alcohol genuttigd hebben. Hierdoor zijn al talloze ongelukken ontstaan. In sommige gevallen zelfs dodelijk. Een te hoog alcoholpromillage zorgt voor vertroebeld inzicht en dus inschattingsvermogen. Ook is het reactievermogen vertraagd. Woensdagavond werden automobilisten tussen acht en tien uur op de Watersportweg gecontroleerd. Van de 154 gecontroleerden hadden er vijf teveel alcohol gedronken, hoogst gemeten waarde 300 ug/l. De politie heeft hen van de straat gehaald. Zij krijgen boetes voor hun misdrijf.


* POLITIE ARRESTEERT TIENERS NA ZEDENMISDRIJF

OUDDORP - De politie heeft woensdagavond drie jongens gearresteerd op verdenking van een zedenmisdrijf op de Vrijheidsweg. Kort na de melding stelde de politie een uitgebreid onderzoek in. Dankzij de aanwijzingen van het slachtoffer, een tienermeisje, heeft de politie drie verdachten aangehouden. De verdachten zijn op het politiebureau in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MAN GEWOND NA STEEKPARTIJ
De politie stelt een onderzoek in naar de verblijfplaats van de verdachte van een steekpartij die woensdagmiddag op het Gronsvelderf plaatsvond.
Een 52-jarige Rotterdammer en de verdachte kregen rond vijf uur onenigheid met elkaar. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn hoofd nadat hij met een mes werd gestoken. De Rotterdammer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt nader onderzocht wat de aanleiding van het incident is.


* AANGEHOUDEN NA BELEDIGING
Politieagenten hielden woensdagmiddag een man aan voor belediging en gevaarlijk rijgedrag.
Rond twaalf uur had de 47-jarige Rotterdammer zijn auto op de stoep naast de Oudedijk geparkeerd. Agenten zagen dit en spraken de man hier op aan. Op het moment dat bleek dat de verdachte een bekeuring zou krijgen besloot hij de agenten verbaal te lijf te gaan met diverse levensbedreigende ziektes. Toen bleek dat hij ook hiervoor bekeurd zou worden sprong hij in zijn auto en reed er met hoge snelheid, via het fietspad en het trottoir vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en troffen de auto aan op een parkeerterrein aan de Kralingse Zoom.
Er werd direct een onderzoek ingesteld. Hierbij werd de roekeloze chauffeur aangetroffen in de bosjes tegenover een universiteit. De Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de man met een ingevorderd rijbewijs reed. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE ONDERZOEK SCHIETINCIDENT
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster heeft een onderzoek ingesteld naar een schietincident. Woensdagavond liep een zwaargewonde man een horecagelegenheid aan de Putselaan binnen. Een medewerkster van het etablissement waarschuwde de hulpdiensten.
De politie was snel aanwezig. De man was het slachtoffer geworden van een schietpartij. Hij is in ieder geval één keer geraakt door een kogel.
Het zwaargewonde slachtoffer, wiens identiteit nog onbekend is, is overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in. Hierbij werden nog geen sporen van de schietpartij aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.


* POLITIE HOUDT ROODLICHTCONTROLE VOOR VEILIGHEID

Weggebruikers die een rood licht negeren veroorzaken regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties. Om de verkeersveiligheid te waarborgen houden agenten regelmatig controles. Op de Schiedamsedijk zijn zowel dinsdag als woensdag controles geweest. Dinsdag werden passanten tussen 7:00 en 8:30 gecontroleerd. In totaal waren er 33 weggebruikers die deze ochtend een bekeuring kregen voor het negeren van een rood licht. Woensdag kregen 14 personen een bekeuring uitgereikt. Zij sloegen tussen 7:15 en 8:15 geen acht op het rode licht.


* ONDERZOEK NAAR WONINGINBRAAK
MAASSLUIS - De politie van het district Waterweg-Noord heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak.
Bij een woning aan de Job van der Zeelaan kwam woensdag in de vroege ochtenduren een inbreker binnen. Dit deed hij door een gaatje te boren onder het slot in de achterdeur. In deze deur zat een sleutel aan de binnenzijde. Deze kon hij vervolgens eenvoudig omdraaien.
Via deze werkwijze is de afgelopen tijd meerdere malen ingebroken. De politie adviseert dan ook om nooit sleutels aan de binnenzijde van een deur in het slot te laten zitten.