VerkeersInformatieDienst

Werkzaamheden A2 Maasbrug 24 juli - 24 augustus

Van vrijdag 24 juli 23.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de Maasbrug aan de A2 ten noorden van âs-Hertogenbosch.

Om de hinder voor de weggebruiker te beperken, wordt er in de vakantieperiode gewerkt. Het werk gaat 24 uur per dag, zeven dagen per week door. De brug blijft open voor het verkeer, maar de rijstroken zijn versmald en verschoven en er geldt een maximumsnelheid van 90 km per uur. Rijkswaterstaat verwacht hinder voor het verkeer en adviseert weggebruikers om rekening te houden met een langere reistijd en goed voorbereid op reis te gaan.

Er blijven tijdens de werkzaamheden steeds twee rijstroken per rijrichting beschikbaar. Omdat deze rijstroken smal zijn en er een lagere maximumsnelheid geldt, wordt toch hinder voor het verkeer verwacht. Daarom worden adviesroutes voor het doorgaande verkeer aangegeven.

Bij knooppunt Everdingen (ten zuiden van Utrecht) en bij Eindhoven, worden door de VerkeersInformatieDienst tekstkarren geplaatst met actuele reistijdinformatie. De automobilist kan dan zelf bepalen wat voor hem het beste is: doorrijden op de A2 via de Maasbrug of toch een alternatieve route nemen.

Reist u tussen 24 juli en 24 augustus over de A2 via de Maasbrug, ga dan goed voorbereid op reis. Pas, indien mogelijk, het vertrektijdstip aan zodat u niet in de spits reist, kies een alternatieve route, werk thuis of reis met het openbaar vervoer. Raadpleeg vóór vertrek de actuele verkeersinformatie en let tijdens uw reis goed op de informatie boven en langs de weg.

Het werk aan de Maasbrug is onderdeel van de verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en âs-Hertogenbosch. Het uiteindelijke doel van de werkzaamheden aan de Maasbrug is om drie rijstroken per rijrichting te maken. De vluchtstroken dienen straks aan beide kanten als derde rijstrook. Daardoor is het bouwen van een nieuwe brug niet nodig. Eind 2009 heeft de Maasbrug 2 keer 3 rijstroken zonder vluchtstroken. De huidige werkzaamheden zijn nodig om eind 2009 de vluchtstrook als derde rijstrook in gebruik te kunnen nemen.