Ingezonden persbericht



---

+ + + Persbericht + + +

CrisisCare maakt met Medicore succesvolle stap naar verzekerde zorg

Utrecht, 24 juli 2009 - De komst van de DBC-systematiek in de GGZ heeft verslavingskliniek Trubendorffer CrisisCare mogelijkheden geboden om verzekerde zorg te leveren op een wijze die in het verlengde van haar werkwijze ligt: hoge kwaliteit gekoppeld aan kosteneffectiviteit. 'Maar daar konden we pas gebruik van maken als we de administratieve processen rondom die verzekerde zorg konden beheersen', zegt Dick Trubendorffer, verslavingsagoog en oprichter van CrisisCare. 'Dankzij de inzet van Medicore is dit heel snel gelukt. Richard Hilverts, consultant GGZ van Medicore heeft in een adviestraject een aantrekkelijke productenportfolio samengesteld dat aansluit bij onze missie, visie en strategie. Hij heeft dit traject samen met ons uitgewerkt en heeft ons daarbij geadviseerd over de wijze waarop we op zo kort mogelijke termijn verantwoord konden starten met de levering van verzekerde zorg.'

Om dit mogelijk te maken is vervolgens het Medicore Informatiesysteem (MCIS) geïmplementeerd. Over de registratiemogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van dit pakket blijkt CrisisCare uitermate te spreken te zijn. 'Vooral de mogelijkheden van verslaglegging, het genereren van formulieren en de communicatie daarover spreken enorm tot de verbeelding. De efficiënte manier waarop dit alles met MCIS mogelijk is, betekent voor CrisisCare een enorme tijdbesparing.'

Trubendorffer CrisisCare (www.crisiscare.nl) is een verslavingskliniek die tot voor kort uitsluitend private zorg leverde. Het behandelt met succes uiteenlopende verslavingen, variërend van bijvoorbeeld alcohol-, drugs- en eetverslaving tot internet-, medicijn- en relatieverslaving. Cliënten worden behandeld door een multidisciplinair team dat bestaat uit meerdere specialisten, waaronder psychiaters, psychologen en counselors. De meeste medewerkers hebben zelf een verwerkt verslavingsverleden.

De komst van de DBC-systematiek in de GGZ zorgt voor een snelle groei van CrisisCare, omdat hiermee nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan voor het aanbieden van verzekerde zorg.

Medicore (www.medicore.nl) is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatiesysteem is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. In het Medicore Informatiesysteem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in dit kader van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer.


Noot voor redacties

Voor verdere informatie (