Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal rijbewijs ingevorderd bij alcoholcontrole

Heilig Landstichting, 24-07-2009 o Donderdagavond en -nacht zijn tijdens een grote gezamenlijke alcoholcontrole op de Nijmeegsebaan te Heilig Landstichting door het team Verkeershandhaving en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) 11 bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Tijdens de Vierdaagsefeesten controleert de politie extra op alcoholgebruik in het verkeer.

Tijdens de controle werden 2656 blaastesten afgenomen. Vijftien bestuurders moesten na een eerste selectie mee naar de alcoholbus. Daarvan zaten er uiteindelijk 11 boven de toegestane limiet van 220 ug/l. De uitslagen varieerden van 255 tot 1130 ug/l. De man die 1130 ug/l blies werd even later ondanks een opgelegd rijverbod, voor de tweede keer achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Zijn rijbewijs was al ingevorderd en deze overtreding leverde hem een extra bekeuring op.

Een snorfietser, een zogenaamd beginnend bestuurder werd met 130 ug/l betrapt terwijl voor hem een maximum limiet geldt van 88 ug/l. Er werden nog twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en twee voor het niet handsfree bellen. Ook op de laatste dag van de Vierdaagsefeesten controleert het team Verkeershandhaving samen met het KLPD op alcoholgebruik in het verkeer. (14)

Laatst gewijzigd 24-07-2009 6:38 | © Regio Gelderland-Zuid |