Gemeente Lingewaard


Fitpoints tijdelijk buiten werking

De afgelopen periode heeft de gemeente van de direct omwonenden veel meldingen van geluidsoverlast ontvangen over de Fitpoints, die onderdeel uitmaken van de Sport en Trimbaan in Huissen.

Met de leverancier en fabrikant is gekeken naar een oplossing die snel toegepast kon worden om een eind te maken aan de geluidsoverlast. In eerste instantie is geprobeerd de geluidsoverlast terug te brengen door rubbers aan te brengen tussen de metalen delen zodat er geen staal op staal zou komen, maar dit bleek praktisch niet mogelijk. Vervolgens is geprobeerd de geluidoverlast terug te brengen door de gewichten van de Fitpoints lichter te maken. Helaas heeft ook deze maatregel de geluidsoverlast niet verminderd.

Om de direct omwonenden van deze Fitpoits te ontlasten is ervoor gekozen de Fitpoints tijdelijk vergrendeld en buiten gebruik te stellen vanaf heden tot minimaal eind september. In de tussentijd gaat de gemeente met de fabrikant en de leverancier op zoek naar een structurele oplossing, zodat ook de gebruikers van de trimbaan weer optimaal van deze toestellen gebruik kunnen maken.