Ingezonden persbericht

'MogguhRick' voert 'Operation Golden Dragon' uit op Ameland

Eerste voedseldropping sinds 1953!

Naarden, 23 juli 2009 | Wat begon als een grap, zal vrijdag 24 juli echt gaan plaatsvinden. Het Radio Veronica-programma 'MogguhRick' met Rick van Velthuysen zal morgenochtend boven Ameland de eerste voedseldropping boven Nederland sinds 1953 uitvoeren. 'Operation Golden Dragon' zal rond 8.30 uur plaatsvinden boven de Molenweg (bij de molen) in het plaatsje Nes te Ameland. De dropping zal live te beluisteren zijn in het programma 'MogguhRick'.

Erik-Jan Rosendahl, razende reporter van 'MogguhRick', zal vrijdagochtend met twee helikopters opstijgen vanuit Lelystad en rijsttafels laten droppen door een parachutist. Met enig gevoel voor drama, alsof Ameland bevrijd moet worden van de 'Hollandsche' pot, zal de dropping plaatsvinden boven het plaatsje Nes (bij de molen) aan de Molenweg. Amelanders en vakantiegangers op Ameland worden opgeroepen om de Chinese maaltijden daar in ontvangst te nemen en een loempiaatje mee te prikken!

Aanleiding voor deze voedseldropping is de actie 'Operation Golden Dragon', een actie speciaal voor vakantiegangers op Ameland en Vlieland. Het blijkt dat deze vakantiegangers 'hun' Chinese maaltijd erg missen tijdens de vakantie aangezien er op beide eilanden geen Chinees te krijgen is. 'MogguhRick' riep de afgelopen weken alle luisteraars op Ameland en Vlieland op een sms te sturen met de tekst SAMBAL BIJ als ze deze actie steunen. Met name de mensen op Ameland overstelpten 'MogguhRick' met smsje's waardoor besloten is de voedseldropping daar te laten plaatsvinden.

'MogguhRick'
MogguhRick is dé ochtendshow van Radio Veronica en is elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur te horen bij het station met de beste 80's en 90's hits. Rick van Velthuysen, razende reporter Erik-Jan Rosendahl, Koert Walraven en Arend Langenberg brengen je de lekkerste muziek, hilarische acties en het laatste nieuws. Daarnaast zijn Johan Derksen, René van der Gijp en Olav Mol regelmatig te horen met het laatste sportnieuws.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Rob van Someren, Ferry Maat, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Bart van Leeuwen, Colin Banks, Patrick Kicken, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, mobiele telefoon, Radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.