Het traditioneel fotoalbum op digitale wijze


Lenco introduceert eerste digitale fotoalbum

VENLO, 20090724 -- Lenco introduceert tijdens de Internationale Funkausstellung in september in Berlijn een digitaal fotoalbum, waarmee het genieten van digitale beelden een nieuwe impuls krijgt. Het is voor het eerst dat op deze wijze het traditionele album van weleer in digitale wijze wordt gepresenteerd. De DPA-800 van Lenco is als een traditioneel fotoalbum: de gebruiker kan het doorbladeren zoals hij het zelf wil. Het apparaat heeft een intern geheugen van 2Gb en is uitbreidbaar met SD-, MMC- en MS-geheugenkaarten tot 16 Gb. Dankzij de in het apparaat ingebouwde compressiesoftware kan hij tot 10.000 foto's opslaan, een equivalent van zestien traditionele grote fotoalbums.

Het 20 centimeter grote TFT Active Matrix scherm biedt een resolutie van 800 x 600 pixels en ondersteunt de formaten JPEG en BMP. Om je foto's gemakkelijk terug te vinden, kan je de foto's per naam of op datum sorteren. En dank zij de ingebouwde sensor worden staande afbeeldingen door het verticaal draaien van het apparaat beeldvullend weergegeven.

De DPA-800 wordt geleverd met een staander. Zo kunnen gebruikers het digitale fotoalbum gemakkelijk op een meubel plaatsen of de foto's tegelijkertijd aan de hele familie tonen, net zoals een diavoorstelling. Bovendien is het mogelijk om handmatig en dus op eigen tempo de foto's te bekijken met slechts één druk op de knop. Dankzij de ingebouwde accu kan de DPA-800 ongeveer drie uur worden gebruikt, daarnaast werkt het apparaat ook rechtstreeks op netstroom.

Met het bijgeleverde softwarepakket VSO Image Resizer kan onder meer het formaat van de foto's gemakkelijk worden aangepast. Verder biedt de software diverse andere gebruiksmogelijkheden, zoals het invoegen van een logo of tekst in de beelden, het maken van kopiën, het plaatsen van kaders of alle opgeslagen foto's in één keer hernummeren.

De DPA-800 is verkrijgbaar in zwart, wit//beige of rood en wordt geleverd met een beschermhoes, ideaal om het album overal mee naartoe te nemen.

Het apparaat is vanaf september beschikbaar en heeft een winkelprijs van 159 euro.

Al meer dan zestig jaar staat Lenco (www.lenco.eu) synoniem voor Zwitserse precisie op het gebied van Hi-Fi en consumentenelektronica. Lenco fabriceert en distribueert een compleet assortiment consumenten-elektronica produkten, waaronder platenspelers, micro- en mini-audiosystemen, draagbare DVD-spelers en LCD-televisietoestellen. De produkten kenmerken zich door een innovatief design, gebruiksvriendelijkheid, en een gunstige prijs-/kwaliteitsverhouding. Het hoofdkantoor van Lenco is gevestigd in Venlo. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in diverse landen en werelddelen.

Lenco





Ingezonden persbericht