Meer liefde in de tuin: Bloemen en Bijen verdwijnen steeds vaker.

22/07/2009 15:22

Bloem & Tuin Evenementenburo B.V.

Bloem & Tuin 2009, vrijdag 24 juli van start.

Inmiddels zijn de bossen van Landgoed Gulbergen omgetoverd tot een waar paradijs voor de tuinliefhebber. Hier kunnen zij 10 dagen lang hun hart ophalen en genieten van de laatste tuintrends, inspiratietuinen en duizenden bloemen en planten. Een mooie boswandeling van ruim 2 kilometer leidt langs al dit moois.

Meer liefde in de tuin

Langzamerhand worden onze tuinen steeds luxer en in de meeste gevallen meer en meer onderhoudsvriendelijker. Hierdoor komen de bloemen en planten in de tuinen steeds meer onder druk te staan. Waar vroeger een tuin vol met bloemen en planten stond, moeten ze nu steeds meer plaats maken voor luxe lounge sets, grotere terrassen, zwembaden en buitenkeukens. Een van deze kwekers is Ad van Heesbeen. Het is nodig dat er meer sex in de tuin plaatsvindt, zoals wij dat zeggen. We bedoelen dan niet nog meer slaapkamers voor de tuin, maar letterlijk het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes. Tuinen worden steeds sexlozer en we horen ook steeds vaker dat deze bijtjes het steeds moeilijker gaan krijgen de komende tijd. Terwijl de bloemetjes en bijtjes zeer essentieel zijn voor de natuur.

Guinnes Book of records

Vanwege het feit dat Vincent van Gogh 125 jaar geleden in Nuenen leefde en werkte, is er speciaal een 90 meter lang panorama geschilderd over zijn leven. 51 Nuenense kunstenaars hebben hier maanden aan gewerkt en hopen op een vermelding in het Guiness Book of records met het langste schilderij over Vincent van Gogh.

Tijdens Bloem & Tuin krijgen ze te horen of deze poging daadwerkelijk gelukt is. De organisatie van Bloem & Tuin hebben speciaal een paviljoen van 700m2 laten bouwen voor dit unieke panorama.

Terug van weggeweest: Zwemvijver

De zwemvijver beleefd opnieuw een heropleving. Steeds meer mensen willen genieten van deze multi functionele vijver. 's Winters een mooi decor als vijver met al het leven er omheen en in de zomer zorgend als heerlijke verkoeling als zwemvijver. Enkele bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd, zien de vraag hiernaar weer volop stijgen.

Ook over de kleine tuintjes wordt goed nagedacht. Het bedrijf mediterrane tuin ontwerpt 3D tuinen en legt deze aan.

De 16e editie van Bloem & Tuin vindt plaats van vrijdag 24 juli t/m zondag 2 augustus. Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie op: www.bloem-en-tuin.nl






Noot voor de redactie:


-------------------------------------------------------

Noot voor redactie en