Politie Groningen

Vrijdag 24 juli 2009

Provincie Groningen, 24-07-2009

Groningen: voetgangster gewond bij verkeersongeval

Een 21-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag op de kruising Korreweg met de J.C. Kapteynlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde via een voetgangersoversteekplaats de Korreweg oversteken. Op dat zelfde moment wilde een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen vanaf de J.C. Kapteynlaan rechtsaf slaan naar de Korreweg. Hij schampte vervolgens de overstekende voetgangster. De vrouw werd hierbij geschampt en weggedrukt. Zij werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: fietser licht gewond bij aanrijding

Een 39-jarige man uit Groningen is donderdagmiddag op de Leliesingel gewond geraakt. De fietser verleende geen voorrang aan een transportvoertuigje, bestuurd door een 52-jarige man uit Groningen. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de fietser licht gewond raakte. Hij werd met schaafplekken en spierpijn naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek mocht het slachtoffer weer naar huis. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Winschoten: inbreker op heterdaad aangehouden

De politie heeft donderdagnacht een 39-jarige man uit die plaats op heterdaad aangehouden. Bij een warenhuis in de Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten ging een inbraakalarm af, waarna politieagenten polshoogte namen. In de winkel troffen ze de verdachte aan. De verdachte had diverse inbrekersgereedschappen bij zich. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Groningen: fietsster valt na schrikreactie

Een 53-jarige fietsster uit Groningen is donderdagmiddag op de Pleiadenlaan in Groningen gewond geraakt. De vrouw schrok van een 20-jarige fietser uit Groningen, die vanuit de Antarisstraat kwam aanrijden. Door de schrikreactie viel de 53-jarige van haar fiets. Ze raakte gewond aan haar gezicht en is door ambulancepersoneel behandeld. De politie maakt een registratie.

Leek: automobilist ziet fietser over het hoofd

Het afslaan naar een parkeerterrein aan de Dam in Leek heeft donderdagmiddag een ongeval veroorzaakt. Een 40-jarige automobilist uit Leek wilde zijn auto daar neerzetten, maar zag een 36-jarige plaatsgenote op haar fiets over het hoofd. De vrouw viel vervolgens op de grond. Zij moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft een rapport gemaakt.

Holwierde: Delfzijlster gewond na aanrijding

Een 47-jarige automobilist is gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg N33 bij Bierum. De inwoner van Delfzijl wilde afslaan naar de N33, maar liet een 35-jarige automobilist uit Bierum niet voorgaan. Een laatste poging om de aanrijding te voorkomen mislukte. De Delfzijlster werd in de flank geraakt en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De Bierumer raakte niet gewond.

Groningen: Stadjer slaat agente

Een 19-jarige Groninger is donderdagavond aangehouden, nadat hij in de Wibenaheerd een agente had geslagen. De man had vanwege geld onenigheid gekregen met een 54-jarige vrouw. Agenten kwamen polshoogte nemen en zagen dat de verdachte de vrouw uit Groningen sloeg. De politiemensen wilden de Stadjer aanhouden, maar was hij daarvan niet gediend. Na meerdere waarschuwingen van de agenten, gaf de 19-jarige een agente een stomp tegen het lichaam. Ook toen hij overmeesterd was, sloeg de man weer om zich heen. Daarbij raakte hij de agente in het gezicht. De verdachte is geboeid meegenomen en in een cel ingesloten. De agente doet aangifte van mishandeling.

Veendam: man valt van ladder

Een 66-jarige man uit Veendam is donderdagmorgen met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De Veendammer was aan het schilderen bij een woning aan de Beneden Westerdiep toen hij plotseling van de ladder viel. De Veendammer werd gevonden door een bekende. De politie heeft hand- en spandiensten verricht bij de hulpverlening. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: beschonken bromfietser aangehouden

Een 38-jarige bromfietser uit Groningen is donderdagavond aangehouden voor rijden onder invloed. Politiemensen zagen de Stadjer rijden over de Oliemuldersweg. De man viel op vanwege zijn rijgedrag, waarna de dienders hem een stopteken gaven. De bestuurder gaf bij een woning aan dat hij daar op bezoek moest. Een blaastest wees uit dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,3 promille in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.