Ministerie van Defensie

Maastrichts publiek geniet van traditierijke beëdiging

24 juli 2009, 11.19 uur

Met achter zich de 'kerkentweeling' Sint Janskerk en Sint-Servaasbasiliek wordt een aankomend 'Jager' beëdigd. Ten overstaan van winkelend publiek, toeristen en terrasbezoekers zijn 82 Limburgse Jagers gisteren beëdigd op een zonovergoten Vrijthof in Maastricht. Het infanteriebataljon Limburgse Jagers betrekt het publiek traditiegetrouw bij de toetreding van nieuwe militairen tot de eenheid door de ceremonie te laten plaatsvinden op wisselende, openbare plaatsen in Limburg.

Na hun algemene militaire opleiding zijn de 82 veelal jonge militairen door het afleggen van de eed of de belofte officieel toegetreden tot het befaamde regiment. De `Jagers' werd, met de hand op het vaandel, de eed of belofte afgenomen door de commandant van het Regiment Limburgse Jagers, luitenant-kolonel Klein Schaarsberg.

Bekijks

Beëdigingen worden altijd muzikaal opgeluisterd door militaire muziekkorpsen, in dit geval het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens. De toch al traditierijke ceremonie op hét publieksplein van Maastricht kreeg nog meer cachet door de aanwezigheid van de Stadsschutterij Maastricht en de opgestelde infanterievoertuigen van het bataljon Limburgse Jagers. De beëdiging trok dan ook veel bekijks.