Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 24-07-2009

Verkeersongeval met letsel

DE WOLDEN Donderdagmiddag heeft op de kruising tussen de Steenbergerweg en de N48 een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 70-jarige automobilist uit Hoogeveen reed samen met zijn 65-jarige echtgenote over de Steenbergerweg. Bij de kruising met de N48 wilde de automobilist linksaf slaan en zag daarbij een 23-jarige automobilist uit Groningen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het echtpaar raakte bekneld en moest door de brandweer en ambulancepersoneel uit hun auto worden gehaald. De 70-jarige man werd met ernstig letsel per traumahelikopter naar het UMC in Groningen gebracht. De vrouw werd licht gewond per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis vervoerd. De 23-jarige automobilist uit Groningen raakte niet gewond. De politie stelde een onderzoek in. De beide autos moesten worden afgesleept. (2009028525)

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag op het Mondriaanplein een 57-jarige man uit Emmen aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie had een melding gekregen van overlast. Ter plekke troffen agenten de man aan. De man kon zich niet legitimeren en was onder invloed. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap. Hij mocht vervolgens het bureau verlaten. (2009028529)

Man aangehouden voor mishandeling

EMMEN De politie heeft donderdagavond een 35-jarige man uit Emmen aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 31-jarige man uit Emmen te hebben geslagen in een woning aan de Vleerackers. De 35-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Aanleiding van de mishandeling is nog niet bekend. (2009028543)

Autobrand en ongeval op N34

HOLSLOOT Donderdagavond is op de N34 nabij Holsloot een auto in brand gevlogen. Ter plaatse bleek dat de auto op een parkeervak stond en de twee inzittenden (28-jarige man uit Coevorden en een onbekende vrouw) naast de auto stonden. De auto had door onbekende oorzaak vlamgevat. De brandweer bluste de brand. Door dit incident ontstond een file. De politie regelde het verkeer. Een 25-jarige automobilist uit Emmen merkte de file te laat op en moest uitwijken voor het verkeer. De man schoot met zijn auto de berm in en kwam tot stilstand bij een sloot. De man werd met kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. In de auto zat ook een 18-jarige vrouw uit Coevorden. Zij werd ook met kneuzingen naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. (2009028550/2009028542)

Verkeersongeval met letsel

SLEEN Donderdagmiddag heeft op de kruising tussen de Heirweg en de Entingestraat een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 60-jarige automobilist uit Nieuwegein kwam met zijn personenauto uit de richting van de Entingestraat en stak de kruising met de Heirweg over. Hierbij zag hij een, voor hem van rechts komende, personenauto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Bij de 60-jarige man zat een 64-jarige vrouw uit Nieuwegein in de auto, zij had liep nekletsel op door de aanrijding. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De 60-jarige man raakte niet gewond. De andere auto werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Almere. Zij liep door de aanrijding ook nekletsel op en werd ook per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Drie andere inzittenden raakten niet gewond. Beide autos werden afgesleept. (2009028553)

Aanhoudingen voor belediging en belemmering

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige man uit Meppel aangehouden op het Zuideinde voor belediging. Agenten waren bezig met een bekeuringgesprek. De man vond het nodig om zich met dat gesprek te bemoeien. Toen een agent aan de man vroeg om door te lopen, beledigde de man de agent. De man werd aangehouden. Een 41-jarige man uit Meppel bemoeide zich met de aanhouding en belemmerden de agenten. Deze man werd ook aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werden de mannen met een proces-verbaal op zak heengezonden. (2009028572)

Aangehouden voor stelen tuinbankje

MEPPEL De politie heeft donderdagnacht een 20-jarige man uit Meppel aangehouden op de Graaf van Randwijckstraat voor het stelen van een tuinbankje. De politie had een melding gekregen dat vier personen met een tuinbakje op de Heinsiusstraat liepen. Ter plekke troffen agenten de 20-jarige man aan in een steegje en met het tuinbankje. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een bekeuring van 150 euro opgelegd. Het tuinbankje zal teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. (2009028579)

Garage in brand

COEVORDEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een garage aan de Langeveldstraat kort in brand gestaan. De beginnende brand van de garage werd ontdekt door een wijkbewoner. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van deze brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Niemand raakte gewond. (2009028584)

Politie trekt invordering bromfietsrijbewijs in

ASSEN Dinsdagavond heeft de politie op de N374 het bromfietsrijbewijs van een 16-jarige bromfietser uit Nooitgedacht ingevorderd. Na onderzoek bleek dit ten onrechte te zijn. De maximum toegestane snelheid voor een bromfietser is op dit weggedeelte 45 km/u in plaats van de veronderstelde 40 km/u. De politie heeft hierop het proces-verbaal ingetrokken. (2009028018)

Politie houdt verkeerscontrole

MEPPEL De politie heeft van donderdagmiddag tot donderdagavond een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van Meppel. Tijdens deze controle werden een aantal overtredingen geconstateerd. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze het rijbewijs niet konden tonen. Een motorrijder kreeg een bekeuring voor het niet goed dragen van de helm. Vijf weggebruikers kregen een bekeuring vanwege een overtreding van de maximum toegestane snelheid. 16 automobilisten droegen geen gordel en kregen een bekeuring. Twee belden niet handsfree en kregen een bon. Een bromfietser kreeg een proces-verbaal voor het niet hebben van een bromfietscertificaat. In totaal werden 105 blaastesten afgenomen, niemand had teveel gedronken.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.