Barco


ZON Lusomundo en XDC kiezen Barco's digitale cinemaprojectoren voor 213 schermen in Portugal

Kuurne, België, 24 juli 2009. Barco, een wereldleider in digitale cinema, kondigt aan dat het gekozen werd door ZON Lusomundo, de grootste bioscoopketen in Portugal, voor de installatie van 213 digitale bioscoopsystemen. Tegen eind 2010 zullen 28 bioscoopcomplexen van ZON Lusomundo uitgerust zijn met digitale cinemaprojectoren van Barco.

XDC, een toonaangevend bedrijf op het vlak van digitale cinema in Europa, en ZON Lusomundo hebben een exclusieve overeenkomst ondertekend voor de plaatsing van 213 digitale cinemasystemen in de zalen van ZON Lusomundo in Portugal. Volgens de overeenkomst zal XDC in elk complex Barco's DCI-compatibele 2K digitale projectoren installeren in combinatie met hun CineStore® Solo G3 D-Cinema server en een volledig geïntegreerde, genetwerkte oplossing.

"We zijn trots dat Barco's digitale cinemaprojectoren gekozen zijn voor dit Portugees digitaliseringsproject," aldus Alain Solomon, vice president digitale cinema. "Dit bevestigt nogmaals de uitstekende kwaliteit van onze digitale projectoren en onze diensten. Naarmate bioscopen digitaal gaan in de toekomst, verwachten we nog meer bij te dragen tot de ontwikkeling van de digitale cinema in heel Europa."

Serge Plasch, Chief Executive Officer XDC zegt, "We zijn verheugd te kunnen samenwerken met Barco voor deze deal. We werken al lang samen als partner met Barco en we zijn vertrouwd met hun digitale cinemaprojectoren. We weten dat Barco de betrouwbaarheid en de service biedt die we beogen voor onze bioscoopuitbaters."

Luis Roboredo Mota, Managing Director van ZON Lusomundo cinemas, zegt "We zullen bij de meest innovatieve bioscoopoperatoren ter wereld behoren. Met Barco's digitale cinemaprojectoren bieden we onze toeschouwers niet alleen een betere beeldkwaliteit, we kunnen onze programmering in al onze zalen uitbreiden naar alternatieve content zoals opgenomen of live 3D shows en evenementen zoals opera, concerten en sportwedstrijden die via satelliet uitgezonden worden. Door digitaal te gaan worden we bovendien efficiënter : we kunnen onze werkingskosten verminderen en tezelfdertijd onze klantenservice aanzienlijk verbeteren."

Met de DP reeks heeft Barco een modulair digitaal platform ontwikkeld dat een kostenefficiënte oplossing biedt naar ieders keuze en voor elk formaat van scherm. Om zijn snel groeiende geïnstalleerde basis te ondersteunen, heeft Barco een Certified Service Program gelanceerd om wereldwijd kwalitatieve lokale service en ondersteuning te bieden.

Alle digitale bioscoopprojectoren van Barco zijn gebaseerd op de baanbrekende DLP Cinema® technologie van Texas Instruments. Die garandeert telkens opnieuw een perfecte filmweergave en zorgt ervoor dat bioscoopbezoekers de hoogst kwalitatieve filmervaring beleven met een constante helderheid van beeld, contrast en levendige kleuren.

Over XDC International
XDC heeft tot op heden al meer dan 500 digitale schermen geïnstalleerd in 10 Europese landen en is het toonaangevende dienstenbedrijf dat zich toelegt op de opbouw van een pan-Europees digitaal bioscoopnetwerk. XDC biedt digitale bioscoopoplossingen van A tot Z inclusief de bevoorrading van uitrusting, financiering (VPF, leasing, ...), opleiding, installatie en onderhoud, alsook content ontwikkeling en levering. Het bedrijf is de eerste entiteit die VPF digitale bioscoop plaatsingsovereenkomsten heeft met de 6 grote VS studio's Warner, Fox, Universal, Paramount, Sony en Disney voor een totaal van 8,000 digitale schermen in 22 Europese landen. Naast haar financieringsprogramma met ING Lease voorziet XDC een globale financiering van 100 miljoen euro met Fortis Bank om de VPF lancering van 2,000 digitale schermen voor haar Europese plaatsingsprogramma mogelijk te maken. Op heden heeft XDC VPF deals ondertekend voor meer dan 750 schermen, verspreid over Europese landen (Oostenrijk, Portugal, België, Nederland, Hongarije, Tsjechische Republiek, Slowakije en Polen) en heeft het een engagement gekregen voor 250 schermen van bioscoopuitbaters in Duitsland, Zwitserland en Spanje. Het Digital Content Lab van XDC heeft al meer dan 500 verschillende titels ontwikkeld en biedt een totaalservice, inclusief mastering, duplicatie, key management, 24/7 helpdesk, extranet tracering, fysieke/virtuele levering. XDC is tot slot ook heel actief in alternatieve content en biedt een totaalservice van boeking en promotie tot levering, rapportering en kassabeheer. XDC is een 47.2% dochteronderneming van EVS Broadcast Equipment (Nyse Euronext EVS.BR) en wordt gesteund door verschillende toonaangevende financiële investeerders. Voor extra info, zie www.xdcinema.com. XDC Marketing & Communicatieafdeling - Tel.: +32 4 364 12 00 - Email: marcom@xdcinema.com

Over ZON
ZON Multimedia is de leidende Betaal TV operator in Portugal met meer dan 1.5 miljoen abonnees en 100% geografische dekking inzake Betaal TV met meer dan 3 miljoen gezinnen dankzij een volgende generatie hybride vezel coaxiaal netwerk. ZON is onder het merk ZON NetCabo de tweede grootste Internet provider met de hoogste Internet snelheden in Portugal tot 100 Mbps. Door de lancering van Voice en Mobiele diensten (ZON Phone en ZON Mobile) is ZON nu een viervoudig actieve operator die meer uitgebreide een aantrekkelijke keuzes biedt aan haar klanten en die voldoet aan al hun telecommunicatie- en entertainmentbehoeften. ZON heeft een business in de distributie van audiovisuele middelen en bioscoopvertoning, ZON Lusomundo Audiovisuais en ZON Lusomundo Cinemas. Deze businessunits bedingen exclusiviteitrechten om DVD's en de bioscoopvertoning van films te verdelen, waarbij ze het grootste bioscoopnetwerk in het land hebben met meer dan 200 schermen. ZON is ook een partner in een content joint venture die het toonaangevende topsportkanaal in Portugal Sport TV en de vier leidende Betaal TV filmkanalen - TV Cine produceert.
Voor extra informatie, gelieve contact op te nemen met Luís Roboredo Mota - lrmota@zon.pt - www.zon.pt

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Research & Development en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië. Barco (NYSE (Euronext: Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3300 werknemers wereldwijd. In 2008 zette Barco een omzet neer van 725 miljoen.

© Copyright 2009 by Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com