Ingezonden persbericht


-----------------------

Rectificatie bericht Z-2533-2009 Meisjes bedreigd in Nieuwvliet en Cadzand Door een misser van onze kant is er een stomme fout geslopen in het bericht m.b.t. de jonge vrouwen en meisjes die zijn lastiggevallen en bedreigd in Cadzand en Nieuwvliet. Hieronder het goede bericht:
Politie Zeeland waarschuwt voor een man die in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli 2009 twee jonge vrouwen van 19 en 21 jaar heeft bedreigd op de Vlamingpolderweg in Cadzand. Dit vond plaats tussen 23.55 en 00.20 uur. De vrouwen begonnen hard te gillen en renden weg. Later vond een soortgelijk feit plaats op de Sint Jansdijk in Nieuwvliet. Hier sprak de man in het Engels twee meisjes van 14 en 16 jaar aan. Hij vertelde ze dat ze seksuele handelingen bij hem dienden te verrichten en bedreigde de meisjes daarbij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De meisjes konden hem wegduwen en renden hierop hard weg. Het signalement van de man is: Hij heeft een blanke huidskleur, is tussen de 25 en 30 jaar oud, heeft donkerblond haar dat aan de zijkant erg kort is, heeft een smal postuur en een smal gezicht. Hij was gekleed in een lange wijde broek en een donkere lange jas. Zoals gezegd sprak hij Engels. De Zeeuwse politie verzoekt iedereen die iets meer weet te vertellen over de man of één van de voorvallen zich te melden op het politiebureau in Oostburg of te bellen met 0900-8844.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.


---- --