Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 22 juli 2009

Solland Solar diplomeert medewerkers tijdens WTV

Medewerkers die getroffen zijn door de herstructurering krijgen de mogelijkheid om hun opleiding binnen Solland af te ronden en gediplomeerd naar de arbeidsmarkt door te stromen.

Tijdens de afgelopen periode van werktijdverkorting bij Solland Solar heeft Solland in samenwerking met het Arcus College een intensief scholingstraject opgezet om medewerkers versneld te scholen en te diplomeren. Het traject was uniek vanwege het feit dat de medewerkers niet alleen cursussen volgden, maar daadwerkelijk een kwalificerende scholing op MBO niveau 2 hebben afgerond. Het traject was voor de kandidaten zeer intensief te noemen. Maar liefst 37 van de 44 medewerkers krijgen as. vrijdag 24 juli het officiële diploma uitgereikt.

Het betreft de VaPro A opleiding, een opleiding die de medewerkers al volgden, maar waarin het nog 0,5 tot 1 jaar zou duren voordat de opleiding zou worden afgerond. Tijdens de werktijdverkorting hebben de medewerkers, onder extra begeleiding van Arcus-docenten, fulltime en versneld de opleiding kunnen afronden. Op deze manier zijn de kandidaten na hun diplomering volwaardig gekwalificeerd, vrij van studiedruk en beter toegerust in het kader van interne en externe mobiliteit.

Het opleidingstraject werd mogelijk gemaakt doordat naast de investering van Solland zelf, ook de Provincie Limburg, Arcus College, Ictopus en Adecco Nederland een bijdrage leverden.

Voor de medewerkers die na de aangekondigde herstructurering Solland moeten verlaten, wordt eveneens de mogelijkheid geboden hun opleiding af te ronden. Het betreft voornamelijk medewerkers met een tijdelijk dienstverband. Door tegenvallende toekomstverwachtingen is Solland genoodzaakt afscheid te nemen van deze medewerkers. Teneinde de operators in deze groep die reeds in opleiding zijn optimaal op de arbeidsmarkt toe te rusten, krijgt een aantal van deze door Solland eveneens de mogelijkheid versneld het diploma te behalen.



Ingezonden persbericht