Ingezonden persbericht


6 juli 2009

Persbericht

Irma Dam geeft
Concert in Zelhem

Het nieuwe talent Irma Dam met haar fantastische stem en een eigen sound geeft op zaterdag 25 juli een optreden op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld.

Irma werd op 16-jarige leeftijd ontdekt en wint dan de Soundmixshow van Henny Huisman. Onlangs is haar debuutalbum 'Find me' (2008) uitgekomen en haar tweede album wordt eind dit jaar verwacht.

Na haar winst in de Soundmixshow wordt ze overspoelt met aanvragen om op te treden in musicals, theatershows en op evenementen. Ze besluit hiermee te wachten en eerst op zoek te gaan naar haar eigen stijl. Ondertussen treedt ze wel op in een aantal theatershows en op evenementenpodia. Ze wint talentenjachten, o.a. in 2004, wanneer ze 'Idool van het Noorden' wordt.

In datzelfde jaar ontmoet ze haar latere producer Ralph van Manen, die erg onder de indruk is van Irma's performance en zangtalent. Ze treedt met hem op en een jaar later begint ze in de studio met haar eerste eigen opnames. De zoektocht naar een eigen stijl en sound gaat ook dan door.

Met de single "Higher love", die in december 2006 uitkomt, maakt het publiek kennis met Irma. De single wordt uitgebracht aan de vooravond van een grote Duitse TV-show, waarvoor Irma genomineerd is uit honderden internationale inzendingen. De single wordt uitgebracht ter kennismaking en wordt erg goed ontvangen. Tot in Amerika is men onder de indruk, ook van haar geweldige Engelse uitspraak.

Irma schrijft haar nummers zelf en ook samen met Bruce R.F. Smith, en Chris Eaton, een Engelse songwriter die al hits schreef voor grote namen als Cliff Richard, Janet Jackson en vele anderen. Irma's repertoire is erg breed, van gevoelige songs waar ze erg veel emotie in legt, tot knallende rocknummers waarbij ze soms haar frustraties uitschreeuwt. Door deze verschillende stijlen te combineren en door haar indrukwekkende performance weet ze haar publiek bij elke gelegenheid te verrassen, te boeien en mee te krijgen in haar muziek. Door haar specifieke klankkleur heeft ze een totaal eigen geluid weten te ontwikkelen.

Dit alles is te horen op haar debuutalbum "Find me" (2008). IRMA probeert aandacht te krijgen voor haar stem en muziek. Irma is lange tijd bezig, niet op zoek naar het snelle succes, maar werkt aan een basis voor een langere carrière in datgene wat ze het liefste doet; zingen. Kortom, een nieuw talent, dat echtheid uitstraalt. Met haar geweldige band speelde ze al grote zalen "plat".

Eind 2008 won Irma een Award voor beste Nederlandse artiest van het jaar uitgereikt door de radiozender Seven FM. Verder werd zij door 3FM benoemd tot Serious Talent. Intussen is ze druk bezig met het schrijven voor haar nieuwe album.

Het concert op De Betteld aan Aaltenseweg 11 te Zelhem begint om 20.00 uur. Kaarten zijn ¤ 4,00 per stuk en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50 en zijn aan de deur verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.betteld.nl of op www.irmadam.com.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht