Ingezonden persbericht


Onderwerp: Nationaal Revalidatiefonds steunt ParticipAID reizen van Commundo

Amersfoort 16-7-2009

Zaterdag 26 juli t/m Zondag 16 augustus vertrekken 7 beperkte en onbeperkte reizigers naar Oeganda om vrijwilligerswerk te doen. Vier deelnemers hebben een fysieke beperking, drie deelnemers treden op als buddy om de reis en het vrijwilligerswerk voor hen mogelijk te maken. De groep gaat aan de slag bij het gehandicaptenproject BEHOD in het stadje Jinja. Dit jaar steunt het Nationaal Revalidatiefonds deze reis door een deel van de extra kosten te dekken.

Met ParticipAID wil Stichting Commundo een samenwerking tussen beperkten en niet-beperkten wereldwijd stimuleren en eerlijke kansen bieden voor iedereen. Reizen via ParticipAID gaan via het buddyconcept. Dit houdt in dat voor vertrek uit Nederland elke beperkte aan een niet-beperkte wordt gekoppeld door middel van het 'buddyconcept' en dat zij tijdens de gehele periode (van voorbereiding tot reis) met elkaar een team vormen. Gezamenlijk trotseren ze uitdagingen en nieuwe ervaringen, zowel fysiek als mentaal. Met ParticipAID gaat Commundo uit van wat deelnemers kunnen bieden, i.p.v. wat hen beperkt.

De vrijwilligers gaan tijdens deze ParticipAID-reis o.a. aan de slag met het toegankelijker maken van de gebouwen van BEHOD door het monteren van beugels en leuningen op cruciale plekken. Daarnaast zullen ze ook driewielfietsen opknappen, PC-workshops geven en een sportdag organiseren.

De reis wordt voor alle betrokkenen zo toegankelijk mogelijk gemaakt binnen de lokale mogelijkheden en er wordt een extra medisch begeleider meegestuurd om een gezonde reis te waarborgen. Het revalidatiefonds steunt deze reis door een aanzienlijk deel van de extra kosten te dekken. Het Nationaal Revalidatiefonds is het fonds voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Voor meer informatie check www.revalidatiefonds.nl

Voor meer informatie over de reis check www.participaid.nl of www.commundo.nl/participaid/index.html.