Nederlandse Vereniging van Journalisten

ViP en Academy organiseren summerschool

dinsdag 21 juli 2009 | De sectie Vers in de Pers en de NVJ Academy organiseren op 26 en 27 augustus de tweedaagse Summerschool voor journalistieke starters en net-afgestudeerden van de opleidingen journalistiek. De deelnemers gaan op zoek naar hun drijfveren, maken een plan van aanpak, leren doelgroepen herkennen en krijgen tips om ergens binnen te komen. Lees hier verder over het programma.

ViP Summerschool 2009

woensdag 26 augustus 2009 | 09:30 uur | NVJ-gebouw, Johannes Vermeerstraat 22, Amsterdam

ViP Summerschool 2009
Waar wil je over drie jaar staan?

Beste collega,

Waar wil jij over drie jaar staan? En hoe bereik je dat? Hou woensdag 26 en donderdag 27 augustus vrij, want dan is het weer tijd voor de ViP-Summerschool!

In samenwerking met de NVJ Academy organiseert Vers in de Pers een tweedaagse Summerschool exclusief voor journalistieke starters en net-afgestudeerden van de opleidingen journalistiek.

Twee dagen vinden workshops en discussies plaats en word je klaargestoomd om je doel in de journalistiek te bereiken. En ook is er tijd ingepland om kennis te maken met en ervaringen uit te wisselen met collega's.

De cursus is vooral praktisch opgezet met veel persoonlijke aandacht. Je krijgt veel bruikbare tips en je gaat zelf aan de slag.

PROGRAMMA


* Woensdag 26 augustus van 09.30 uur tot 17.00 uur aansluitend diner Waar ligt jouw kracht als journalist, wat maakt je uniek, waar wil je over drie jaar staan?
Deze vragen staan centraal op de eerste dag, woensdag 26 augustus. Met trainer/coach Peter Schneider ga je op zoek naar je drijfveren, jouw gewenste journalistieke praktijk en je sterke én zwakke punten. Om vervolgens tot een helder en concreet plan van aanpak te komen: daar wil ik naar toe en wat ga ik ondernemen om het te realiseren!


* Donderdag 27 augustus van 10.00 tot 17.00 uur aansluitend borrel Dag twee staat in het teken van de journalistieke beroepspraktijk. Hoe geef je vorm aan je talenten? Hoe kom je binnen bij (potentiële) opdrachtgevers/media?
Doelgroep leren kennen, de beste invalshoek bij een verhaalidee, een copycheck: hoe goed is jouw verhaal?
Met bladenmaker Marjolein Doomen ga je concrete ideeën vorm geven.

Plaats voor 12 deelnemers, wie het eerst komt het eerst maalt. Meld je snel aan (ViP Summerschool 2008 was binnen een week volgeboekt).

De Summerschool wordt gehouden in het NVJ-gebouw, Johannes Vermeerstraat 22, Amsterdam.
Kosten voor twee dagen E 195 all-in (kijk ook naar de mogelijkheid van aftrekbaarheid van de belasting). Daarin zit niet alleen het programma en complete catering overdag, maar ook het diner aan het einde van de eerste dag, en afsluiting met borrel op de tweede dag.

Het definitieve programma ontvang je ruim voor aanvang van de Summerschool.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Vers in de Pers
NVJ-Academy