Gemeente Nieuwegein



Vernieuwde busstation binnenstad Nieuwegein weer in gebruik

maandag, 20 juli 2009

De renovatie van het busstation in het centrum van Nieuwegein is gereed. Vanaf zondag 26 juli a.s. stoppen de bussen weer op de gebruikelijke haltes van het opgeknapte busstation. Het tijdelijk busstation zal worden opgeheven. Na de bouwvakantie wordt het parkeerterrein in oude staat hersteld. De renovatie heeft volgens planning zo'n 5 maanden geduurd.

Het gerenoveerde busstation Het opknappen van het busstation is in nauw overleg met Connexxion en het BRU gebeurt. Vanaf maart van dit jaar is een tijdelijk busstation ingericht zodat gewerkt kon worden aan het busstation zelf. De hele overkapping is vernieuwd. Lichtkoepels in het dak zorgen ook overdag voor prettig licht op de haltes. Sfeerverlichting zorgt in de avond voor een prettig verblijf in de halte. De constructie is helemaal geschilderd. Om te zorgen dat mensen makkelijk de bus en uit kunnen stappen, zijn de perrons verhoogd, zodat de instap bijna gelijkvloers is. Daarnaast zijn er nieuwe bankjes en prullenbakken geplaatst. Ook de wachtruimte op de hoek met het tramstation heeft een nieuwe inrichting gekregen. De laatste werkzaamheden worden hieraan nog verricht. De renovatie van het tramstation staat gepland voor volgend jaar.

Niet alleen het busstation zelf is onder handen genomen. Ook het gebied er direct omheen is aangepakt. In de bestrating is gebruik gemaakt van kleur, zodat het voor fietsers en voetgangers duidelijk is waar zij veilig kunnen oversteken en van en naar het busstation kunnen komen. De lichtmasten zijn vervangen. Ook de trottoirs zijn opgeknapt. Fietsers kunnen hun fiets weer kwijt in de nieuwe rekken die bij het busstation zijn geplaatst.

De huidige renovatie betreft een tussentijdse opknapbeurt, die dringend nodig was. De definitieve aanpak van het bus- en tramstation wordt meegenomen in de ontwikkelingen voor het westelijke deel van de binnenstad.