Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

20 juli, 2009

FIA GT Championship-debuut met Saleen S7R
Carlo van Dam start in 24 uur van Spa

VLAARDINGEN ­ Autocoureur Carlo van Dam start komend weekeinde in de 61e Spa 24 Hours, de belangrijkste 24-uursrace voor GT-auto's en tevens de vierde ronde van het FIA GT Championship. Carlo bestuurt een Saleen S7R van het Oostenrijkse Full Speed Racing-team dat deelneemt in de GT1-klasse, de categorie voor de snelste auto's in de wedstrijd.

Carlo maakte afgelopen donderdag in Wenen de deal rond met de teameigenaar van Full Speed Racing en hij kijkt uit naar zijn debuut in de 24 uur van Spa: "Sinds ik vorige maand besloot niet langer uit te komen voor het Formule 3-team Kolles & Heinz Union, heb ik verschillende aanbiedingen gekregen die ik zorgvuldig in overweging heb genomen. De vraag of ik met de Saleen op Spa wilde rijden, sprak me

meteen aan. Het is een serieuze auto en een prachtige, belangrijke race die bovendien goed aansluit op de GT-ervaring die ik vorig jaar opdeed met Toyota en Subaru in Japan en mijn deelname voor Volkswagen aan de 24-uursrace op de Nürburging eerder dit jaar."

De 600pk sterke S7R van de Amerikaanse sportwagenfabrikant Saleen heeft zich de afgelopen jaren in zowel Europa als de Verenigde Staten bewezen in de GT1-klasse. Full Speed Racing zet één Saleen in op Spa, waar Carlo een team zal vormen met de Italiaan Ferdinando Monfardini en de Nederlandse broers Rob en Arjan van der Zwaan. "Ze hebben allemaal ervaring in de GT1 en met deze Saleen, dus dat is prettig. Voor mij is het een kwestie van zo snel mogelijk mijn draai zien te vinden in het team en in de auto. De competitie in de GT1-klasse is fel, met veel ervaren teams en coureurs, en behalve de Saleens auto's van Maserati en Corvette. Het is een 24-uursrace, dus dat betekent dat je alles moet geven en niks mag verwachten. Ik ben in ieder geval blij dat ik meedoe en kijk met veel plezier uit naar mijn eerste kennisma- king met de race, de team en de auto."

De eerste training voor de 61e Spa 24 Hours wordt donderdag as. verreden, de race start zaterdag 26 juli om 16.00 uur.

END

Noot voor redacties

Contact details (