Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 21 juli 2009

"Een eenzame zwerftocht door Haarlemmermeer"

Channa Walvisch vertelt haar verhaal

Op zondag 26 juli aanstaande om 14.00 uur vertelt Channa Walvisch in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork over haar onderduikperiode en over de doorwerking daarvan op het verdere leven.

Channa Walvisch wordt in 1936 in Amsterdam geboren. Haar Joodse ouders hebben een winkel in kolen. Ze verhuren ook bakfietsen. Kort na het uitbreken van de oorlog maakt Channa invallen van de Duitsers mee in haar ouderlijk huis. Omdat het te gevaarlijk wordt, besluiten haar ouders haar onder te laten duiken. In de zomer van 1941 gaat Channa voor het eerst uit 'logeren' bij een gezin in Den Bosch. In december keert Channa enkele dagen bij haar ouders terug, in verband met haar verjaardag. Haar ouders constateren dat ze verwaarloosd is en gaan op zoek naar een andere onderduikplek. Die wordt uiteindelijk gevonden. Voor Channa volgt een tocht langs vijftien verschillende adressen.

Het levensverhaal van Channa Walvisch op zondag 26 juli a.s. om 14.00 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De toegang voor de lezing is inbegrepen bij de entree voor het museum.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht