Politie Drenthe

BOB blijft BOB tot hij thuis is; alcoholcontroles Zuidlaren en Norg

Zuidlaren/ Norg, 26-07-2009 o Het verkeershandhavingteam van Politie Drenthe heeft zaterdagavond en zaterdagnacht het verkeer in de omgeving van de Zomerfeesten in Zuidlaren en de kermis in Norg gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

Er is tussen 19.00 uur en 03.00 uur gecontroleerd. Bij deze controle zijn 287blaastesten afgenomen. Niemand had te veel alcohol gedronken. Daarnaast hebben twee automobilisten een bekeuring ontvangen voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Zeven automobilisten kregen een bekeuring voor te snel rijden. Op de N373 bij Zuidvelde werd de hoogste snelheid gemeten. Een automobilist reed 130 kilometer per uur, hier geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

BOB

Uit diverse onderzoeken blijkt dat bijna iedereen wel weet wie BOB is: hij drinkt niet en brengt zijn vrienden veilig thuis. Ook het maken van de BOB-afspraak is geen probleem. Desondanks blijkt het voor sommige BOBs wel lastig te zijn om zich de hele middag of avond aan de BOB-afspraak te houden en de verleidingen van alcohol te weerstaan. Ondanks dat het alcoholgebruik in het verkeer in Drenthe lager ligt dan in de rest van het land, is het zaak om toch steeds weer aandacht te vragen voor dit onderwerp. BOB blijft fris.

Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.