Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 en 26 juli 2009

Huisverboden

Hengelo

De politie Twente heeft op vrijdag 24 juli, omstreeks 22.00 uur, een 41-jarige man uit Hengelo aangehouden i.v.m. huiselijk geweld. De 41-jarige man heeft een huisverbod gekregen.

Enschede
De politie Twente heeft op vrijdag 24 juli een huisverbod opgelegd aan een 42-jarige man uit Enschede i.v.m. huiselijk geweld.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Diverse rijbewijzen ingevorderd

Twente

De politie Twente heeft dit weekend diverse rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die onder invloed van alcohol in een auto reden.

Overdinkel
Politieagenten wilden een 43-jarige automobilist uit Overdinkel op vrijdag 24 juli omstreeks 23.45 uur op de Kerkhofweg in Overdinkel laten blazen i.v.m. het mogelijke gebruik van alcohol. De blaastest werd echter geweigerd door de man. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Haaksbergen
Op zondag 26 juli omstreeks 01.05 uur is een 30-jarige automobilist uit Leeuwarden op de Broekheurnerweg in Haaksbergen met zijn auto in de rechterzijde van zijn auto in de berm, waardoor de auto in de slip raakte en ronddraaide. De auto is hierbij beschadigd. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 1,9 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Bij dit eenzijdige ongeval zijn geen gewonden gevallen.

Verdachte mishandeling aangehouden

Haaksbergen

De politie Twente heeft een 18-jarige jongeman uit Haaksbergen aangehouden i.v.m. een aangifte van mishandeling die gedaan is op vrijdag 24 juli.

Een 13-jarige jongen uit Haaksbergen is op vrijdag 24 juli op de Brink in Haaksbergen mishandeld door een 18-jarige plaatsgenoot. De jongens kenden elkaar al langer. De 18-jarige heeft de 13-jarige in zijn gezicht geslagen en tegen zijn schenen geschopt. De 18-jarige jongeman is vaker betrokken geweest bij mishandelingen. De politie Twente heeft de jongen op vrijdagmiddag aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. Op maandag 27 juli zal hij bij Justitie worden voorgeleid.

Opstootje, twee aanhoudingen verricht

Almelo

Op zaterdag 25 juli zijn er twee aanhoudingen verricht door de politie Twente, nadat er een opstootje had plaatsgevonden op het Waagplein, waarbij meerdere personen betrokken waren.

Op zaterdag 25 juli omstreeks 03.00 uur ontstond er op het Waagplein in Almelo een opstootje, waarbij ongeveer 40 mensen betrokken waren. De politie heeft i.v.m. het grote aantal betrokkenen zelf ook met meerdere personen opgetreden om de rust op het Waagplein snel te laten terugkeren. Dit is ook gelukt. De politie heeft direct twee aanhoudingen verricht. Een 20-jarige man uit Almelo en een 19-jarige man uit Almelo zijn aangehouden en zij zijn overgebracht naar het bureau, waar zij in de loop van zaterdag 25 juli zijn gehoord. De verdachten zijn op zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld. Er zijn tot nu toe geen aangiftes in deze zaak bij de politie binnengekomen.

Roekeloos rijden zonder rijbewijs

Enschede

Agenten van de politie Twente houden op zaterdag 25 juli een 19-jarige automobilist aan, nadat hij roekeloos rijgedrag vertoonde. De man bleek geen rijbewijs te hebben.

Op zaterdag 25 juli is een 19-jarige automobilist uit Enschede omstreeks 23.40 uur op de Noord-Esmarkerrondweg in Enschede aangehouden, nadat hij even hiervoor roekeloos rijgedrag had vertoond. Hij had meerdere keren een rood verkeerslicht genegeerd. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Aanhoudingen i.v.m. het lopen over een politieauto Enschede

De politie Twente heeft in Enschede vijf jongens aangehouden, omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij het lopen over een politieauto.

Op zondag 26 juli omstreeks 06.00 uur zijn door de politie Twente op de Parkweg in Enschede vijf jongens aangehouden, nadat ze mogelijk even hiervoor aan de Noorderhagen bovenop een dienstauto van de politie hadden gelopen. De jongens die zijn aangehouden zijn afkomstig uit Enschede en zijn 16, 17, 17, 19 en 19 jaar oud. Ze zullen nader worden gehoord over hun betrokkenheid bij deze actie.